Когато денят се очертава катастрофален...

Има дни, когато нищо не върви. Не се тревожете – случва се и на най-добрите сред нас, успокоява profit.bg. Вместо да махнете с ръка на всичко, предлагаме да изпробвате тези 5 хитринки. Те ще ви върнат настроението на мига и ще ви заредят с положителни емоции. 
 
1. Сладолед 
Или пък нещо сладичко, по важе желание. Сюзън Боуърман, експерт по хранене, обяснява пред Health, тези малки наслади могат на мига да повишат доброто настроение, тъй като връщат човека към приятни спомени. Например такъв спомен е детството, когато сте яли сладолед в някой прекрасен летен ден. В други случаи родителите ви са ви награждавали с това лакомство за добре свършена работа. 
 
2. Добра музика 
Научно доказано е, че любимите песни са способни да ни карат да се чувстваме по-добре. Затова настройте радиостанцията на честотите на Fresh!, или пуснете плейлистата. 
 
3. Нещо творческо 
Независимо какво предпочитате – писането, рисуването или готвенето, това са все творчески занимания. Отделете време и вложете своята креативна енергия. Постепенно ще усетите как се изпълвате с положителна емоция. Ако трябва, купете си и книжка за оцветяване или със стикери, също върши работа.
 
4. Нови дрехи 
Ако можете още сега да похарчите пари за дрехи, защо да не го направите? Нова визия винаги зарежда с позитивизъм. Освен това ще се сдобиете с нови стилни дрехи. 
 
5. Време за косматите приятели 
Изведете кучето на разходка или пък вземете котката в скута си, всеки път когато имате нужда от малко положителна енергия. Ако пък нямате домашен любимец, не е проблем да бъдете доброволец в местния център за безстопанствени животни. Грижата за тези космати приятели действа успокояващо и енергизиращо.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash