8 сутрешни ритуала, които да усвоите възможно най-рано

Има много съвети и препоръки за това как трябва да започва денят ви, пише profit.bg. Според някои трябва да избягвате технологиите през първите 20 минути. Според други трябва веднага да направите няколко упражнения. Трети съветват да пием вода с лимон. Има толкова много митове за първите няколко минути, че е трудно да мислим за тях. Или поне до първата чаша сутрешно кафе. Въвеждайки бавно здравословните практики в първите няколко секунди, минути или часове на деня всяка сутрин, може постепенно да ги превърнете в ежедневни правила и повишаващи качеството на живот навици. Ето някои от най-ценните. 
 
Останете със себе си….започнете от вечерта 
Поне час и половина преди да си легнете оставете технологиите и си осигурете спокоен сън. Освен това така ще се насладите на красивата си спалня. 
 
Събудете се по-добре 
Телефонът или традиционната аларма могат да бъдат много стресиращи. Започенете деня по-приятно, като сложите за аларма звуци, които ще ви накарат да се събудите с усмивка. 
 
Хидратирайте се 
Започнете деня с чаша вода. Това е добър начин за хидратация, особено след като не сте пили вода поне 6-8 часа. 
 
Раздвижете се 
Дори да е само стречинг за 20 минути, малко упражнения ще накарат кръвта да се раздвижи, ще премахнат замаяността и ще ви изпълнят с ендрофин. 
 
Отделете време за спокойни занимания 
Дали ще медитирате, молите, четете, пишете или няколко дихателни упражнения по време на стречинг или гимнастика, подобни занимания имат положителен ефект върху менталното и емоционалното ви състояние. 
 
Време за разкрасяване 
Превърнете ритуала за разкрасяването в навик, който обичате и който ще ви накара да се чувствате добре през целия ден. 
 
Хранете се правилно 
Ако нямате време за протеинова и зеленчукова закуска всеки ден, използвайте уикендите, за да си приготвите закуски, които да затопляте сутрин – например овесени ядки или сандвич с яйце, наденички и сос. 
 
Запълвайте времето 
Ако карате, ходите или се возите в автобуса или метрото до работа, възползвайте се от това време. Четете книга или слушайте такава. 

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash