3 начина, по които страхът от провал блокира вашия успех

Важно е да разберете, че няма какво да ви спре по пътя към успешен живот и бизнес, пише manifesto.bg. Живеем в невероятни времена. Днес имаме достъп до информация и инструменти, които правят непостижимото някога в реалност за днешния предприемач. Имаме достъп до интернет, социални мрежи, книги, подкастове, видео и много други форми на вдъхновение и обучение, които премахват тромавия подход на грешката и опита.
 
Прекалено много хора се задоволяват с живот и бизнес, който най-добре може да бъде описан като "съществуващ". Те не си поставят големи цели и не вярват, че успешният начин на живот е възможен за тях. Причината за това е, че страхът от провал им пречи да вярват в себе си и да предприемат действия. Ето три начина как това се случва:
 
1. Страхът се храни от липсата на вяра в самите нас
Всеки предприемач се е сблъскал с ментални препятствия по пътят към успешния бизнес. Тези вярвания се коренят в нашите негативни качества и липса на компетенции, които ни дърпат назад. Никой не е съвършен, нито може да е експерт по всичко. Страхът от провал засилва ефекта на нашите тревоги и ни убеждава, че тези грешни негативни вярвания за самите нас са реалност, а те не са. 
 
Можете да преборите страха от провал и да надвиете самоограничаващите си вярвания, като предприемете действия въпреки тях. Промяната започва от вас. Впоследствие вашите усилия ще превърнат целите ви в реалност. Победете страховете си, като непрекъснато вършите работата си, въпреки тях. Упоритостта и целеустремените планове ще развият вашите бизнеси и приходи.
 
2. Пречи ви да виждате отвъд вашата ситуация
Страхът от провал кара всичко във вашия бизнес да изглежда, сякаш не работи. Имате чувството, че ситуацията, в която сте изпаднали в момента, е всичко, на което сте способни във вашето предприемаческо приключение. 
 
В момент, в който изпитвате затруднения, затворете очи и дишайте дълбоко. Осъзнайте, че животът не е приключил и че можете да преодолеете тази моментна пречка и да развиете бизнеса си. Сегашната ситуация не е нужно да бъде перманентна, ако преодолеете страха си от провал.
 
3. Убеждава ви, че примиряването е вариант
Трудно е да направите промени, които ще ви отведат до успешния бизнес. Страхът от това да се провалите, и то публично, кара "достатъчно добре" да изглежда като "невероятно". Създаването на вашия мечтан успешен бизнес ще бъде най-трудното нещо, което ще направите. По пътя ще преминете през множество провали и спънки като някои от тях може и да са публични. Но животът, който ви очаква, ще е по-добър от този, изпълнен със съжаление за това, че не сте опитали. 
 
Страхът е естествена емоция. Тя може и да е възможност, вместо препятствие. Страхът ще ви помогне да внимавате в детайлите и да имате задължително план за действие. Той ще ви кара да се придвижите напред предпазливо и
ще ви помогне да забележите задаващите се беди.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash