Търси в сайта...

7 грешки, които могат да убият професионалния ви имидж

Когато общувате лице в лице с хората, можете да завържете връзки по-лесно, защото те придобиват по-добра представа за това кой сте, разчитайки на вашия глас, език на тялото и външен вид. Присъствието ви е силно и прекрасно средство за създаване на нови контакти, освен ако не сте невнимателни. Личните контакти могат да доведат до безброй перспективи, гравитиращи около вас, но също така притежават и потенциала да ги отдалечат в обратната посока. Възможно ли е вашите навици да влияят негативно върху бизнес контактите ви и новите възможности за бизнес? За да сте сигурни, че отговорът е "не", избягвайте следните седем грешки, съветва profit.bg: 
 
1. Прекъсвате по време на разговор
"Колко грубо!" Това е, което си мисля, когато някой се приближава без извинение и прекъсва разговора ми, пише Нели Акалп, предприемач и експерт по малкия бизнес. Въпреки че разговорите обикновено не са твърде задълбочени или на професионални теми, проява на лошо възпитание е да ги прекъсвате. 
 
2. Целите "продажба на всяка цена"
Ако търсите изключително сполучлив начин да накарате потенциалните ви клиенти да ви отбягват, задължително предлагайте продуктите и услугите си от самото начало, когато се запознаете с тях. Това ви кара да изглеждате агресивни и отчаяни – определено не впечатлението, което искате да направите! 
 
3. Постоянно се оплаквате
Не забравяйте защо сте там. Целта на срещите с други професионалисти е да се свържете с тях и да размените контактите си. Коментарите относно местоположението на събитието, декора, ордьоврите или други осигурени удобства със сигурност могат да ви помогнат да започнете диалог с някой непознат, но могат да имат и отрицателен ефект, ако думите ви са негативни. Хората ще ги възприемат като подигравателни, а вас като негативна личност. 
 
4. Всичко е свързано с "аз, аз, аз", без да се интересувате от другите
Разбира се, че правите страхотни неща и всеки трябва да знае повече за това. Но ще си направите една голяма услуга, ако се откажете от себе си като център на вниманието и чуете това, което другите искат да споделят за техния бизнес. Докато задавате въпроси относно бизнеса им и техните нужди, може да прецените дали връзката помежду ви е перспективна. По-късно можете да сподели повече за това, което вие може да им предложите. 
 
5. Употребявате твърде много алкохол
Доста често подобни събития се организират под формата на професионална среща с лека парти атмосфера. Не позволявайте да се превърнете от страхотен професионалист в непрофесионалист, защото сте забравили за количеството алкохол, което сте изпили. Консумирайте с мярка. 
 
6. Говорите лошо за друг човек в стаята или за клиентите си
Не, не и не. Никога не правете това. Никога не сте сигурни кой кого познава. 
 
7. Облечени сте неподходящо за случая
Въпреки че много от събитията не ви задължават да сте професионално облечени, внимавайте да не стигнете твърде далеч с непринудеността. Ако не сте сигурни какъв е дрескодът, е добре да се облечете професионално. В най-лошия случай ще сте по-добре облечен, отколкото всеки друг в стаята. Няма да сбъркате. Чудесното първо впечатление при нови запознанства може да ви отвори врати към трайни професионални отношения. Бъдете в най-добрата си форма и се погрижете да избегнете тези грешки, които могат да ви лишат от много бъдещи клиенти и партньори.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash