Търси в сайта...

30 неща, които да спрем да правим (част 3)

Както казва Мария Робинсън, “Никой не може да се върне назад и да даде ново начало, но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край", пише блогърът Михаил Стефанов в блога си goodmusicwalker.wordpress.com. Нищо не може да е по-близо до истината. Но преди да започнем този процес на трансформация, трябва да да спрем да правим нещата, които ни дърпат назад. Ето още някои идеи откъде да започнете:
 
Виж точки от 1 до 10 и от 11 до 20.
 
21. Спри да правиш едни и същи неща отново и отново без да си почиваш
Времето да поемеш дълбоко дъх е точно, когато нямаш време за това. Ако продължаваш да правиш каквото правиш, ще продължиш да получаваш, каквото получаваш. Понякога е нужно малко да се дистанцираш, за да видиш нещата ясно.
 
22. Спри да пренебрегваш красотата на малките моменти
Наслаждавай се на малките неща, защото един ден може да се обърнеш назад и да се окаже, че именно те са били големите неща. Най-добрата част от живота ти ще се състои в малките, безименни моменти, които прекарваш усмихвайки се с някой важен за теб човек.
 
23. Спри да се опитваш да правиш нещата съвършени
Реалният свят не награждава перфекционистите, а хората, които довеждат нещата до край.
 
24. Спри да следваш пътя на най-малкото съпротивление
Животът не е лесен, особено ако планираш да постигнеш нещо значимо. Утъпканият път е лесен, но по него нищо не расте. 
 
25. Спри да се държиш сякаш всичко е наред, ако не е така
Няма проблем от време на време да се скапваш. Не е нужно винаги да си силен и не трябва непрестанно да доказваш, че всичко върви чудесно. Не трябва да ти пука и за това какво мислят хората – плачи, ако е нужно – здравословно е да пролееш някоя друга сълза. Колкото по-скоро го направиш, толкова по-скоро ще можеш пак да се усмихнеш.
 
26. Спри да обвиняваш другите за своите проблеми
Степента, в която можеш да постигнеш мечтите си, зависи от степента, в която можеш да поемеш отговорност за живота си. Когато обвиняваш другите за това, през което преминаваш, отказваш да поемеш отговорност – и даваш на другите властта над тази част от живота си.
 
27. Спри да се опитваш да бъдеш всичко за всички
Това е невъзможно и ако продължаваш да се опитваш, само ще се скапеш. Но да накараш един човек да се усмихне, може да промени света. Е, може би не целия свят, но неговия със сигурност. Затова стесни фокуса си.
 
28. Спри да се тревожиш толкова много
Тревогата няма да премахне бремето на утрешния ден, само ще открадне радостта от днешния. Един начин да провериш дали нещо си заслужава тревогите е като си зададеш въпроса “Това ще има ли значение след една година? А след три години? А след 5?" Ако не – значи изобщо не си струва да се притесняваш.
 
29. Спри да се фокусираш върху това, което не искаш да се случи
Насочи очите си към онова, което искаш да стане. Позитивното мислене е на първите страници на всяка история за успех. Ако се будиш всяка сутрин с мисълта, че днес ще ти се случи нещо чудесно, и си малко по-наблюдателен през деня, ще откриеш, че най-често си се оказал прав.
 
30. Спри да бъдеш неблагодарен
Без значение колко е добър или труден животът ти, събуждай се всяка сутрин благодарен за него. Защото някой някъде отчаяно се бори за своя. Вместо да си мислиш какво нямаш, опитай се да мислиш за онова, което ти имаш, а на всички други им липсва.

Свързани новини

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024


flash