Търси в сайта...

3 кариерни съвета, които ще ви изстрелят на върха

Вероятно в момента завършвате унивеститета или пък кроите планове да започнете работа. И в двата случая се нуждаете от ефективно и ефикасно развитие като професионалисти. В наши дни се налага постоянно да подобряваме уменията си и да работим върху слабите си черти, да докладваме на шефа и колегите си свършеното и да доказваме, че сме най-добрият за позицията. Новите работници понякога изпадат в сложна ситуциация, опитвайки се да разберат кои са правилните първи стъпки. Някои избират погрешните и се озовават с работа, която не им харесва и която препречва пътя им към успешната кариера. Експертите на profit.bg предлагат три кариерни съвета, които ще ви помогнат да прегърнете успеха с увереност. 
 
1. Полирайте работното си резюме
Добре подреденото CV е идеален начин да накарате работодателите да разпознаят квалификациите ви, вашите умения и опита, който имате. През годините ще се налага постоянно да го обновявате и коригирате, за да изложите в него всичкия си професионален опит. Много важно е да изградите CV-то както трябва. То изиграва ключова роля за първоначалната представа, която хората добиват за вас, още преди да са ви видели на живо. Резюмето ви трябва да изглежда така, че работодателят веднага да разбере, че вие сте точният човек, който му трябва. Той трябва да пожелае веднага да ви наеме. Четимото и разбираемо CV може да прави чудеса, особено когато сте подчертали най-силните си предимства. 
 
2. Бъдете наясно с кариерните си цели
"Разсейване” е дума, която си заслужава да изстриете от речника си, ако искате да постигнете успех. Има много хора, които сами се теглят назад от осъществяването на мечтата им да работят мечтаната работа. Или пък външни обстоятелства правят мечтата им неизпълнима. Трябва да сте изключението в това правило. Ако винаги сте мечтали да практикувате конкретна професия, дайте сърцето и душата си, за да постигнете мечтата си. Винаги следете новостите в сферата и се развивайте. Никога не преставайте да търсите работодатели, които търсят хора за тази позиция. Дори и да имате собствен бизнес, опитайте се да разберете как другите хора се представят в тази сфера. Така винаги ще сте напълно осведомени за конкурентите, а това ще ви е от полза за изграждането на стратегия към успеха. 
 
3. Търсете възможности, които ви позволяват да поемете водачеството
Колкото повече опит трупате на работното си място, толкова по-лесно ще ви бъде да придобивате лидерски умения. Въпреки това, ако сте нов в офиса, не е реалистично да очаквате да станете ръководител след два-три месеца. Поради тази причина много студенти още по време на следването минават курсове за лидерски умения. Запишете се в курс, който ще ви даде специфични умения, въпреки липсата на години практически опит. Ако работите в момента и нямате време да посещавате курса на място, потърсете възможности за дистанционно обучение. Паралелното учене докато работите ще ви помогне да прилагате на практика научаваното в курса. Разбира се, има още съвети, които ще ви помогнат да изградите кариерата си. Тези трите обаче са доказано ефективни и ключови.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash