8 големи грешки, които можеш да направиш по време на отпуската си

Ваканцията на ново място би трябвало да е чудесно изживяване. И тук обаче има правилни и грешни решения, напомнят profit.bg. Вижте няколко грешки, които хората често допускат и които могат да помрачат ваканцията. 
 
Да се загубиш 
Преди да тръгнете на път, трябва да проучите района, където отивате. Винаги може да проверите онлайн за напътствия, но не е зле да имате и хартиена карта на района. Предварително се информирайте за това какъв обществен транспорт може да се ползва на новото място. Доста неприятно е да се загубите на непознато място (а може би и в чужда държава) и да прекарате цял ден в лутане. Ако сте късметлии, обаче, може да се получи една доста интересна разходка. 
 
Да изгориш на плажа още първия ден и да прекараш следващите под чадъра 
По цял ден седите в офиса и изведнъж се озовавате на плажа - импулсът да се изложите на палещите лъчи целия ден, за да съберете колкото може повече тен ще ви изиграе лоша шега. Първия ден слънчевите бани трябва да бъдат съвсем леки, защото иначе ще изгорите и не само, че ще трябва да търпите досадната болка, но и ще прекарате следващите няколко дни под чадъри или още по-зле – в стаята, докато другите се забавляват. 
 
Прекалено много алкохол 
На ваканция се отпускаме и финансово, и психически. Коктейл след коктейл, лесно е да се загуби мярка. Повръщането и прекарването на следващия ден в махмурлук не са никак приятни. Освен, че има вероятност доста да се поизложите, алкохолът може да ви накара и да вземете някои лоши решения, за които после ще съжалявате. Което ни води до следващата точка: 
 
Рисков секс 
Хората са много по-склонни към случайни флиртове, когато са на почивка. Чувството, че сте там, за да се забавлявате и алкохолът, карат хората да се освободят от задръжките. За съжаление много често се освобождават и от здравия разум и предпазливостта  - с неприятни, а често и продължителни (или постоянни) последствия от това.
 
Да обикаляте забележителности от сутрин до вечер 
Когато сме в чужбина, повечето от нас се опитват волни или неволно, да посетят всяка една забележителност в туристическата брошура. Няма смисъл от ходене повече от 4 часа на ден, защото така повече се изморявате, отколкото да си почивате. 
 
Опаковане на багажа в последния момент 
Колкото и да е хубаво, идва моментът, в който трябва да си тръгнете. Опаковайте багажа си от предишната вечер. Много хора допускат грешката да опаковат в последния момент и в резултата на това си забравят ключовете, телефона, лаптопа, зарядното или всичко това и в следващите няколко дни се опитват са се свържат с хотела в опит да си върнат забравените вещи. 
 
Не сте информирани за местните закони и обичаи 
Ако сте в чужда държава е добре да се информирате за това какво е позволени и какво не. Например – в САЩ не можете да пиете алкохол и дори бира на плажа (както и в парка или друго обществено място). Солена глоба има за дамите, които се пекат без горнище и дори за бански с тип прашка. На много места в Европа прашките и голите гърди не са забранени от закона, но на тях не се гледа с добро око. 
 
Да профукате всичките си пари 
Колкото и хубава да е почивката, внимавайте да не се върнете без пукната пара. Лесно е да похарчиш повече в лъскавите плажни заведения. Постарайте се да се впишете в предавателно установения си бюджет.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash