Гимназия Златарски – сред най-добрите международни училища в света

След като въведе International Baccalaureate през 2003 г., Гимназия Златарски бележи най-високи резултати, постигани от български ученици на международните изпити. За поредна година IB резултатите на гимназията са съизмерими с тези на най-добрите международни училища в света. Така все повече ученици на възраст 14 – 18 години избират Гимназия Златарски за предуниверситетска подготовка, вместо да заминават в чужбина за същите квалификации. 
 
“Привилегия е да учиш в това училище, защото тук ставаш по-подготвен за висшето си образование, а и за живота. Чест е да ти преподават най-добрите. Хубаво е да опознаеш изключителни личности като нашите учители и да намериш страхотни приятели сред съучениците си”, сподели Дани Димова, ученичка от випуск 2013, която е приета в специалност “Физика и астрономия” в Университета Глазгоу. 
 
Международна гимназията „Проф. д-р Васил Златарски” е единственото училище в България, което обучава български и чуждестранни ученици по международните програми Pre-IGCSE (8 клас), IGCSE (9 и 10 клас) и International Baccalaureate (11 и 12 клас). Програмите са интегрирани в курса на обучение на английска езикова гимназия. Завършилите получават две дипломи: българска за средно образование и международна IB. Вече над 250 ученици успешно са получили своите международни дипломи и сертификати.
 
Приемният изпит за 8 клас ще се проведе на 27 април 2013 г. (II етап). Информационната среща за кандидатите и техните родители се проведе на 17 април. 
 
Гимназия Златарски дава възможност и на мотивирани ученици от училища в страната и чужбина да се обучават в престижната International Baccalaureate програма след 10 клас. Кандидатите могат да се регистрират за изпит всеки вторник и четвъртък, от 14.00 до 16.30 часа. 

Свързани новини

Рекордни резултати в Гимназия Златарски

29.07.2014

Гимназия Златарски: напълно интерактивна

27.05.2014

Приемът в Гимназия Златарски още тече

20.03.2013


flash