Търси в сайта...

Постовете в Туитър са по-положителни далеч от дома

По-голяма част от "положителните" туитове, които изразяват хубава емоция и настроение, са направени извън дома или града, в който живеем, показва ново проучване на екип от катедрата по математика в университета във Върмонт.
 
Проявата на положителни емоции и радост зависи от степента на отдалеченост от дома. Това заключение специалистите направили след анализ на 37 милиона статуса на около 180 000 потребители на социалната мрежа. Всичките публикували по различно време в различни американски градове. Благодарение на GPS-система учените определили точното местонахождение на потребители.
 
Резултатите показват, че по-чести пътувания правят жителите на големите градове. Мненията и чувствата им далеч от дома изглеждали по-щастливи и приятелски в сравнение с посланията им, които отправяли в Туитър от дома или офиса.
 
Най-често използваните щастливи думи били "супер", "щастие", "яко", "добро", "любов", "почивка" и "плаж". А негативните думи включвали "никога", "луд", "не", "не мога", "не искам", "мразя".

Свързани новини

#FreshNewMusic от изминалата седмица

27.05.2022

#FreshNewMusic тази седмица

20.05.2022

#FreshNewMusic тази седмица

13.05.2022

Радио Fresh! очаква "Нашият рожденик"

09.05.2022

#FreshNewMusic тази седмица

29.04.2022


flash