Отново рекордни резултати в Гимназия "Златарски"

114 са отличните оценки, постигнати на международните International Baccalaureate матури от учениците на Гимназия "Златарски". 
 
Дипломантите от Випуск 2014 са приети в London School of Economics, University College London, St Andrews University, Warwick University, King's College London, Queen Mary, York, Exeter, в специалности като икономика, финанси, право, компютърни науки, и интериорен дизайн.
 
IB дипломата с престижните 43 точки на Ива Мандева е тазгодишният рекордьор. “Постигнах две пълни шестици на матурите. Завършвам Гимназия "Златарски" с 2 отлични дипломи – българска с 6.00 и международна International Baccalaureate диплома с 43 точки”, казва Ива. IB дипломи с резултати 40-45 точки постигат само 5% от учениците в света. Ива получи максимални оценки 7 по изучаваните предмети. “Бях приета в САЩ, но все пак реших да продължа образованието си в University College London, където ще уча IT и мениджмънт. Високите ми резултати на IB изпитите покриват изискванията от UCL и също така ми помагат да кандидатствам за стипендия”, сподели Ива.
 
"Благодарен съм на учителите си и за помощта при кандидатстването ми във Великобритания”, споделя Петър Карагеоргиев, който кандидатства чрез вече утвърдения UCAS център на Гимназия "Златарски". Постигна завидните 41 точки в IB дипломата си и е приет е в London School of Economics и University College London.
 
“Приеха ме в САЩ, Германия, Сингапур и Швейцария, но аз избрах да продължа образованието си във Великобритания. Приет съм в Warwick University и в Loughborough University, където ще уча инженерни науки и мениджмънт”, казва Кирил Кръстев от Випуск 2014.
 
Международна гимназия "Златарски" е единственото училище в България, което обучава български и чуждестранни ученици по международни програми Pre-IGCSE (8 клас), IGCSE (9 и 10 клас), и International Baccalaureate (11 и 12 клас). Обучението е на английски език. Учебната програма интегрира международното образование към българската образователна система. Училището е с над 10 години опит и най-високите резултати на международните изпити в България.
 
“За поредна година резултатите на Гимназия "Златарски" са съизмерими с резултатите на най-добрите международни училища по света. Обучаваме учениците си по първокласната международна програма за средно образование International Baccalaureate и това прави възможно подготовката им за най-добрите англоезични университети да става тук - в България”, сподели директорът на училището Цветанка Кардашева.
 

Свързани новини

Гимназия Златарски: напълно интерактивна

27.05.2014

Гимназия Златарски – сред най-добрите

19.04.2013

Приемът в Гимназия Златарски още тече

20.03.2013


flash