Търси в сайта...

Най-влиятелните знаменитости за 2012 според сп. "Форбс"

Дженифър Лопес оглави годишната класация на "Форбс" за стоте най-влиятелни знаменитости в света, изпреварвайки Лейди Гага и Опра Уинфри, предаде "Ройтерс", цитирани от Dnevnik.bg

42-годишната актриса и певица изненадващо прескочи цели 50 позиции от миналогодишната подредба на имащите влияние в развлекателния бизнес, която отчита печалбите, медийното присъствие и популярността в социалните медии. 
 
За изминалите 12 месеца печалбите на Лопес според "Форбс възлизат на 52 млн. долара благодарение на участието й като съдия в популярното риалити шоу "Америкън айдъл", пускането на нова линия облекла и предстоящо турне. 
Опра Уинфри, която призна, че има проблеми със своята собствена телевизионна мрежа OWN TV след края на популярното й токшоу миналата година след 25 години в ефир, се е задържала на второто място от 2011 г. с печалби, възлизащи на 165 млн. долара.
 
Канадската поп сензация Джъстин Бийбър също е запазил третото си място от миналогодишното подреждане, на което той дебютира тогава, с приходи от 55 млн. долара. "Форбс" писа, че той междувременно се е превърнал в сериозен инвеститор, в чието портфолио влиза и онлайн услугата за слушане на музика Spotify.
Поп звездата Риана за първи път влиза в класацията с печалба от 53 млн. долара благодарение на хитовете й през изминалата година, сред които We Found Love и Talk That Talk. Освен това певицата е сключила и изгодни сделки с компании като Nivea и Vita Coco, пише още "Форбс". 
С четири позиции по-надолу в класацията е Лейди Гага, която сега е на пето място с 52 млн. долара печалби.
В същото време обявената за новия съдия на шоуто The X Factor Бритни Спиърс се е завърнала в класацията след едногодишно отсъствие, като е заела директно шестото място с печалби от 58 млн. долара, спечелени с помощта на успешно турне. 
Известната с това, че е известна личност от американско риалити шоу, Ким Кардашиан е забележителен нов член на класацията, и то заемайки седмо място. Печалбите й възлизат на 18 млн. долара, което и най-ниският приход сред хората, наредени в челната десятка, но за сметка на това Кардашиан се радва на огромна медийна слава, следствие от нейната светкавична сватба и развод, както и от светските й прояви. С това тя изпреварва певицата Кейти Пери, която е на осмо място. 
В края на първите десет са Том Круз на девето и Стивън Спилбърг - на десето място. Завръщането на Круз се дължи на успешната четвърта част на "Мисията невъзможна" - филм, който спечели 700 млн. долара в глобалния боксофис. Спилбърг пък печели позицията си заради редицата телевизионни и филмови начинания, в които е замесен. Приходите му възлизат на 130 млн. долара, но е на по-ниска позиция заради не толкова силния медиен интерес към него. 
Сред известните имена, които тази година не са намерили място сред най-влиятелните знаменитости в света, е Чарли Шийн, който миналата година се сбогува с ролята си в "Двама мъже и половина". Неговият заместник Аштън Къчър за сметка на това дебютира в подреждането на "Форбс" на 51-во място. 
Общите приходи на стоте най-влиятелни известни личности на 2012 г. е спаднал до 4,4 млрд. долара. През изминалата 2011 г. сборът бе 4,5 млрд. долара. 
 
Пълната класация на "Форбс" може да бъде видяна на сайта на изданието. 

Свързани новини

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Кои са най-влиятелните знаменитости

13.12.2021

Eminem се извини на Rihanna

22.12.2020

Раздяла за Тейлър и Том

07.09.2016

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015


flash