Кои са най-влиятелните знаменитости

Певиците Риана, Бионсе и Тейлър Суифт са сред 100-те най-влиятелни жени в света в ежегодния списък на сп. Forbes. 
 
В списъка за 2021 г. място намират 15 жени от медиите и шоубизнеса. Най-високата позиция - 23-та е за телевизионната знаменитост Опра Уинфри, чието влияние в публичното пространство е факт от много години. В подреждането само на една позиция пред нея е българката Кристалина Георгиева, която е председател на Световната банка. Номер едно в списъка на Forbes е за Маккензи Скот - бившата съпруга на един от най-богатите мъже в света - шефът на Amazon Джеф Безос. В списъка преобладават влиятелните дами от политиката и корпоративния свят. 
 
Певицата Риана, която наскоро беше обявена за национален герой на Барбадос, заема 68-мото място в класацията. Изпълнителката официално вече е милиардерка, благодарение на успеха на модната си линия Fenty Beauty. Риана сключи договор за сътрудничество с френския моден гигант LVMH, и така козметичната марка на Рири спечели над половин милиард долара през миналата година. Любопитно е, че на две позиции след изпълнителката виждаме британската кралица Елизабет втора.

Риана стана национален герой на Барбадос

R&B кралицата Бионсе за поредна година намира място в престижната класация под номер номер 76.  На 78-мо място се нарежда певицата Тейлър Суифт, която счупи множество музикални рекорди и отново е номинирана за "Грами". Албумът ѝ Folklore стана първият за годината, от който са продадени един милион бройки.

Суифт успя да прекрати по категоричен начин дългогодишния спор с продуцента си, като преработи и издаде отново хитовия си албум Red (Taylor's Version), който достигна първото място в чарта за албуми Billboard 200. Освен това, нейната 10-минутна песен от преработения албум "All Too Well" стана най-дългата композиция, която някога е достигала до първото място в класацията за хитове Billboard Hot 100. 

Актрисата Рийз Уидърспун, която стана много успешен продуцент, е на 74-то място. На 85-то място виждаме тенис звездата Серина Уилямс, която освен спортистка, е истинска модна икона.  


Свързани новини

Ето ги Горещите 100 на Радио Fresh!

22.12.2023

"Miracle": Ели Голдинг ft. Калвин Харис

04.04.2023

"Топ Гън: Маверик" откри наградния сезон

09.01.2023

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

"Топ Гън: Маверик" е близо до милиарда

23.06.2022


flash