Най-добре и най-зле облечените дами на Оскари 2012

Най-горещите холивудски звезди преминаха по червения килим на Оскарите в зашеметяващ парад на прекрасни вечерни рокли, блестящи диаманти и елегантни смокинги.

Голяма част от водещите актриси избраха рокли без презрамки, съчетани с минимално количество бижута, но пък украсени с блестящи камъни. Актрисата Руни Мара, на която черното й отива, този път заложи на снежно бяла рокля на Живанши, като въпреки това успя да запази имиджа си на "драматична принцеса". Истинската "Drama queen" на вечерта определено бе Анджелина Джоли. В черната си рокля от кадифе на Версаче и с ярко червено червило актрисата определено затвърди имиджа си на най-елегантната звезда на Холивуд.

Блестящото, сребристото и бежавото бяха предпочитаните нюанси от звездите тази година - от роклята с едно рамо на Мила Йовович до дългата рокля с остро деколте, носена от Дженифър Лопес и бежавата рокля с голи рамене на Камерън Диаз.  Златото на Оскарите също имаше сериозно присъствие с блестящата дълга рокля на Мерил Стрийп, както и с избора на приятелката на Джордж Клуни, Стейси Кейблър, която приличаше на истинска златна статуетка.

Миналогодишната носителка на Оскар за най-добра женска роля Натали Портман също се класира сред първенците на червения килим с  червена рокля на черни точки и без презрамки, дело на Кристиан Диор.

Виола Дейвис направи впечетление с дръзкия си избор на ярко зелена рокля без презрамки на Вера Уанг с доста дълбоко деколте. Нейната колежка в лентата Октавия Спенсър, която спечели Оскар за най-добра поддържаща актриса, избра блестяща сребриста рокля на Тадаши Шоджи, която обаче облича за пореден път от началото на сезона на наградите в Холивуд. Само сексапилният гол гръб на актрисата Сандра Бълок пък я спаси от това да изглежда, като добре облечена учителка на червения килим - още снимки вижте в галерията.

 

Джордж Клуни, който загуби от французина Жан Дюжарден в категорията "Най-добър актьор", беше сред най-елегантните на нощта с класически черен костюм на Джорджо Армани, така че заедно със Стейси Кейблър заемат първото място в нашата класация за най-красива двойка на червения килим на Оскари 2012.

Снимки на най-елегантните дами подредени във възходящ ред може да разгледате в галерията.


Свързани новини

Ейми Шумър каза "забранената" шега

09.05.2022

Обсъждат наказанието на Уил Смит

07.04.2022

Бионсе с най-ярката песен от Оскарите

28.03.2022

Удар на сцената беляза Оскарите

28.03.2022

И номинирани, и в програмата

23.03.2022


flash