Изобретенията, които ще променят света

Сайтът на американското научно сп. "Попюлър сайънс" класира изобретенията, които до 2020 година ще променят коренно света.

На първо място е изграждането на станция на Луната, построена от роботи за роботи. Този проект ще бъде осъществен от Япония.

"Въпреки дългия период на възстановяване след разрушителното земетресение и цунами, проектът вече е програмиран и няма друга страна в света, която да може да изпълни докрай такава сложна задача" - казва Майк Либхолд от Института за бъдещето в Калифорния, специализиран в промените, които ще се случат в бъдеще. Вторият по значимост проект ще е високоскоростната железопътна линия, която ще свързва Лондон и Пекин. Тя ще премине през 17 страни и ще съедини Европа и Азия.

До 2020 година могат да бъдат реализирани проекти като автомобили с автопилот и летящи коли. За много хора до 2020 година полетите в космоса ще се превърнат в реалност, а биогоривото може да замени нефта и газта.

С помощта на имплантирани чипове човешкият мозък ще управлява телевизори, компютри и смартфони, всички екрани ще са снабдени с технологията OLED. От своя страна учени от Лозана са уверени, че до 2020 година ще бъде създаден изкуствен интелект, който ще може да генерира идеи като човешкия мозък.

actualno.com



flash