Затвориха в психиатрия жената, която заплашваше живота на Дара Екимова

"Вирджиния рекърдс" публикуваха съобщение във връзка с образуваното дело в Пловдив по сигнала подаден от Дара Екимова и Саня Армутлиева за отправяни заплахи спрямо тях в социалните мрежи.
 
"Районен съд-Пловдив постанови задължително настаняване и лечение в психиатрично заведение в гр. Кърджали на 28-годишната Г.Н. за срок от три месеца. Решението беше взето по реда на Закона за здравето, след като лицето отправяше заплахи и закани спрямо личността и здравето на редица личности, сред които Дара Екимова, Ясмин Кирилова, Саня Армутлиева и др.
 
Заплашват Дара Екимова с убийство, тормозът продължава от две години
 
Делото срещу Г.Н. беше образувано в края на август 2024 г. след внесено искане от Районна прокуратура – Пловдив по повод депозирана жалба от страна на засегнатите лица.
 
Съдебното заседание се проведе при закрити врата, с оглед защита на личните данни и здравословното състояние на лицето. Съдът разгледа и прие съдебно-психиатричната експертиза, която беше назначена в предходното заседание. Заключението на експертизата установи, че Г.Н. страда от психично заболяване, което попада в категорията на заболяванията, описани в Закона за здравето, и същевременно представлява опасност за себе си, околните и обществото. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен срок от постановяването му.
 
 
Вярваме, че днешният съдебен акт ще доведе до нормализиране на ситуацията и ще допринесе както за подобряване на здравословното състояние на лицето, така и за облекчаване на притесненията и страха сред пострадалите. Ще продължим да следим отблизо развитието на случая и при необходимост ще предприемем допълнителни действия в зависимост от бъдещите обстоятелства.
 
Изказваме за пореден път благодарност към Районен съд-Пловдив и Районна прокуратура-Пловдив за бързата и професионална реакция по този случай. Благодарим също така и на българските медии за тяхната обективност и съпричастност при отразяването на казуса.
 
Надяваме се, че придобитата медийна гласност ще повиши осведомеността на обществото по подобни случаи и ще разкрие важността за навременното предоставяне на медицински грижи за лица с психични разстройства.

Свързани новини

Добре дошли в "Тази стая"

07.10.2024

На дневен ред е "Всичко ти давам"

20.09.2024

Какво се случва с делото на Дара Екимова

04.09.2024

Още едно ново парче от певицата

23.08.2024

Дара Екимова с дебютен албум

20.08.2024


flash