Батман стана първият супергерой със звезда на Алеята на славата в Холивуд

На 26 септември Батман стана първият супергерой, получил звездата на Алеята на славата в Холивуд. Емблематичният герой от комиксите получи звезда под номер 2790. Церемонията се състоя точно пред Музея на световните рекорди "Гинес".

"Черният рицар вече над 85 години е символ на решителност, кураж и справедливост за милиони фенове. Батман е разпознаваем в целия свят благодарение на своето присъствие в обичаните комикси, телевизионни шоута, анимации и филми. Той се е превърнал в една от великите американски легенди. Той е възмездието. Той е нощта. Той е Батман", гласи съобщението, публикувано от DC Comics.

Звездата е разположена стратегически до тази на Адам Уест - актьорът, изиграл емблематичната роля на Батман в популярния телевизионен сериал от 60-те години на миналия век, както и с тази на Боб Кейн, един от създателите на персонажа.

Създаден за DC Comics от Кейн заедно с Бил Фингър, Батман се появява за първи път в Detective Comics #27 през 1939 г. и оттогава е символ на решителност, смелост и справедливост. Той е един от най-емблематичните измислени персонажи в света - самобитен супергерой, който се отличава не със своите свръхсили, а с интелигентност, решителност и технически умения.

На церемонията присъстваха Джим Лий, изпълнителният директор на DC Comics, Трой Бейкър ( The Last of Us, Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles ), Джейсън О'Мара ( Justice League: War ), Дидрих Бадер ( Batman: Caped Crusader ), Хамиш Линклейтер ( Batman: Caped Crusader ) и др. Атина Фингър, внучката на един от създателите на Батман Бил Фингър, също присъстваше.

"Най-накрая почувствах, че си е получил дължимото", каза Лий по време на церемонията. "Колко готино е измислен герой, който съществува от 85 години, най-накрая да получи звезда на Алеята на славата? Това е огромна чест. Мисля, че това е доказателство, че той е холивудска икона, той е глобална икона и мисля, че това само затвърждава този факт."

Първата звезда на измислен герой е на Мики Маус, а през годините го последваха Доналд Дък, Шрек, Семейство Симпсън, Уди Кълвача и още любими образи.

Освен че получи своето място сред звездите, Батман влезе и в Книгата на рекордите на Гинес като първия супергерой с подобно отличие. Това постижение се добавя към впечатляващия списък с рекорди, свързани с персонажа, включително този за най-много носители на "Оскар" в ролята на един и същ супергерой - Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Бен Афлек.


Свързани новини

Том Круз сложи край на Олимпиадата

12.08.2024

Лоша работа

22.07.2024

Ръст на стрийминга на музика по света

22.07.2024

Еди Мърфи се ожени

18.07.2024

Джерард Бътлър вече не е сам

11.07.2024


flash