Заплашват Дара Екимова с убийство, тормозът продължава от две години

Музикалният продуцент Саня Армутлиева алармира в профила си във Facebook, че Дара Екимова е била заплашвана с убийство и обиждана многократно в съобщения, предава dir.bg.

"Събрали сме доказателства и в понеделник ще пуснем сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки", категорична е още Армутлиева.

За тормоза има и заподозряна - жена от Пловдив, която е била освободена от наказателна отговорност заради невменяемост.

Армутлиева уточнява, че само в петък Дара е получила десетки заплашителни съобщения и обиди, като цитира част от тях, и добавя, че още през миналата година е подаден сигнал до ГДБОП по случая. Отделът за киберпрестъпления се е задействал и е открил самоличността на човека, отправял заплахите - жена от Пловдив.

"Направиха обиск в дома ѝ, иззеха телефоните и компютъра ѝ, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето", пише Армутлиева.

Въпросната жена е била настанена за един месец в психиатрия, след което е била пусната.

"Тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала"... Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?", гневи се музикалната продуцентка.


Свързани новини

Какво се случва с делото на Дара Екимова

04.09.2024

Още едно ново парче от певицата

23.08.2024

Дара Екимова с дебютен албум

20.08.2024

Чухме го в миниалбума на Роби "Двамата"

31.05.2024

Нова песен, нов хит

07.05.2024


flash