Търси в сайта...

Песен на българката DIA - хит по празниците в Лондон

Нестандартен подарък получи една от най-талантливите ни етно певици - DIA. Нейните хитове се слушат в над 20 държави, но сега при очарователната изпълнителка пристигна и уникално видеодоказателство за това. 
 
Създателката на "Самовила" бе изненадана от свои почитатели в Лондон, които ѝ изпратиха клип през социалните мрежи. На видеото феновете са заснели как пеят и танцуват под звуците на една от най-популярните авторски песни на DIA, "Изгори ме". 
 
ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО ТУК
 
"Оказа се, че това са представители на фолклорен хор "Магия" от Лондон", споделя DIA. "Разбрах, че в него членуват основно български емигранти, но при тях идват и английските им приятели. Целта на тези хора е да популяризират българския фолклор, използвайки модерни акомпанименти." 
 
Мисията на "Магия" напълно съвпада с музикалната визия на DIA и стила, с който тя изгражда песните си. Младата изпълнителка не само пресъздава в модерен вариант народни песни, но създава авторски фолклор и споделя древни български легенди и обичаи през личните си социални мрежи. Към дейността ѝ в интернет очевиден интерес имат както армията ѝ от български фенове, така и много чужденци, които пишат в коментарите. 
 
 
DIA споделя, че е получавала видеа на чужденци, които танцуват на нейни песни от Китай, Германия, дори от Индия, като индийските ѝ фенове пресъздават една от най-самобитните ѝ песни, която винаги вдига на крака публиката на нейни участия и ги "хваща" в импровизирано хоро - "Огън".

Свързани новини

DIA с нова песен

08.03.2024

DIA с нова песен

21.09.2023

DIA с нова песен

27.01.2023

DIA с нова песен!

30.09.2022

#FreshNewMusic тази седмица

20.05.2022


flash