Spotify прекрати подкаста на Меган Маркъл

Принц Хари и съпругата му Меган вече нямат договор със стрийминг платформата Spotify. 
 
Двойката подписа с гиганта срещу хонорар от 20 млн. долара преди три години. Spotify излъчи подкаста на Маркъл "Архетипи", в който гостуваха известни личности като Серина Уилямс, Марая Кери, Тревър Ноа и Минди Каплинг. Предаването от общо 12 епизода е посветено на стереотипите, налагани на жените. През декември то дори спечели най-добрата награда за подкаст на People's Choice Awards в Лос Анджелис.
 
Вторият сезон на "Архетипи" е спрян за момента, но представители на кралското семейство съобщават, че Маркъл продължава да разработва повече съдържание за публиката си "на друга платформа". Не се съобщава коя е тя обаче. 
 
По всяка вероятност Spotify изпитва финансови затруднения. През изминалата седмица бяха съкратени 200 служители заради намалели приходи и обяви, че променя подхода си към подкастите. Предвид затрудненията изпълнителният директор на платформата заяви, че подновяването на договорите ще се разглежда "много внимателно". 
 
След като напуснаха кралската коронона, принц Хари и Меган подписаха редица договори за публичната им дейност. Освен със  Spotify, двойката сключи договори с Netflix, която издаде едноименната документална поредица за двойката миналата година, и Penguin Random House - издателят на скандалните мемоари на принц Хари "Резервният".
 
 
Според съобщенията обаче, двойката, която позлати напускането си на двора, обаче не е получила хонорар за първото интервю, което даде на Опра Уинфри. 

Свързани новини

Spotify Wrapped 2022

01.12.2022

Wrapped 2021: Какво слушаме в Spotify

02.12.2021

Spotify обяви любопитни промени

23.11.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

01.09.2021

Хари и Меган пуснаха своя подкаст

30.12.2020


flash