Търси в сайта...

Spotify Wrapped 2022: Какво сме слушали най-много през годината

Най-голямата стрийминг платформа Spotify публикува любопитната си годишна класация Wrapped, която показва кои са най-слушаните песни, изпълнители, албуми и подкасти в световен мащаб.
 
Статистиката също така позволява на феновете да открият своите собствени топ списъци през годината. Всеки потребител на Spotify може да види класацията си тук. 
 
Певицата Тейлър Суифт кове поредния си рекорд, като се оказва най-стриймваният изпълнител в Обединеното кралство, но световната титла е за рапъра от Пуерто Рико Bad Bunny. В глобалния списък с най-слушаните звезди са още Дрейк, BTS, The Weeknd и Джъстин Бийбър. 
 
Дрейк е на второто място и в UK, а първите 10 места на Острова се допълват от Ед Шийрън, Хари Стайлс, Кание Уест, The Weeknd, Дейв, Еминем, Arctic Monkeys и D-Block Europe.
 
Хари Стайлс оглавява чарта с най-стриймваната песен за 2022 г., която, разбира се, е хитът му "As It Was", докато "Heat Waves" на Glass Animals е на второто място. Същите две песни са начело както в световните, така и в американските класации, пише NME.
 

Другите топ песни в списъка са "Starlight" на Дейв и възродилата се от 80-те "Running Up That Hill (A Deal With God)" на Кейт Буш. Британските фенове са слушали най-много още "Seventeen Going Under" (Number Five) на Сам Фендър, "Shivers" и "Bad Habits" на Ед Шийрън.
 
В списъка с най-добрите албуми в Обединеното кралство през годината пак води Хари Стайлс със своя "Harry’s House". След това са  Ед Шийрън с "=" и "Midnights" на Тейлър Суифт.
 
И тази година подкастът "Joe Rogan Experience" е най-слушаният в световен мащаб - скандалният Джо Роугън е най-предпочитан едновременно във Великобритания и САЩ. 
 
Любопитна новост в Wrapped е функцията Your Listening Personality, която определя 16 вида слушатели. Феновете, които са най-запалени по музиката и са прекарали най-дълго време в платформата, дори могат да получат персонализирани честитки от изпълнители като Били Айлиш, Тейлър Суифт и Дуа Липа.

Свързани новини

Платформата прекрати договора им

16.06.2023

Wrapped 2021: Какво слушаме в Spotify

02.12.2021

Spotify обяви любопитни промени

23.11.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

01.09.2021

Jay Z изтегли музиката си от Spotify

11.04.2017


flash