Spotify обяви любопитни промени в платформата

Вече можем да виждаме текстовете на песните, докато слушаме любимата си музика в Spotify. 
 
Ако вие сте потребители на приложението, вероятно вече сте видели надписа Lirics под съответната песен. Според стрийминг платформата е по-лесно хората да се наслаждават на музиката, която слушат, знаейки текста. Затова за повечето от песните новата функция вече е налична. 
 
"Текстовете са една от най-търсените функции от слушателите по целия свят. Така че след повторения и тестване създадохме изживяване, което е просто и интерактивно, и дори може да се споделя.", пишат от Spotify.
 
Текстовете са свободни за ползване от всички потребители, без значение с безплатен или премиум акаунт са, както и за всички устройства, които поддържат приложението. 

Adele накара Spotify да направят голяма промяна в платформата си

Това не е всичко ново, което от Spotify сервират в последните дни. Дъщерното им приложение за разпространение на подкасти - Anchor, разшири списъка с държави, в които функцията за абониране се поддържа.
 
В новия списък влизат 33 държави, между които е и България. Създателите на подкасти ще могат да получават пари от своите фенове под формата на месечен абонамент, за да могат да финансират продукцията си. Това ще става по желание на авторите, като те ще имат право да "заключват" конкретни епизоди от продукцията си, така че тя да става достъпна след заплащане. 
 
От Spotify до 2023 няма да взимат процент от създателите на платено съдържание. След това се очаква Anchor да получава 5% от печалбата на подкастърите.   

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash