Spotify обяви любопитни промени в платформата

Вече можем да виждаме текстовете на песните, докато слушаме любимата си музика в Spotify. 
 
Ако вие сте потребители на приложението, вероятно вече сте видели надписа Lirics под съответната песен. Според стрийминг платформата е по-лесно хората да се наслаждават на музиката, която слушат, знаейки текста. Затова за повечето от песните новата функция вече е налична. 
 
"Текстовете са една от най-търсените функции от слушателите по целия свят. Така че след повторения и тестване създадохме изживяване, което е просто и интерактивно, и дори може да се споделя.", пишат от Spotify.
 
Текстовете са свободни за ползване от всички потребители, без значение с безплатен или премиум акаунт са, както и за всички устройства, които поддържат приложението. 

Adele накара Spotify да направят голяма промяна в платформата си

Това не е всичко ново, което от Spotify сервират в последните дни. Дъщерното им приложение за разпространение на подкасти - Anchor, разшири списъка с държави, в които функцията за абониране се поддържа.
 
В новия списък влизат 33 държави, между които е и България. Създателите на подкасти ще могат да получават пари от своите фенове под формата на месечен абонамент, за да могат да финансират продукцията си. Това ще става по желание на авторите, като те ще имат право да "заключват" конкретни епизоди от продукцията си, така че тя да става достъпна след заплащане. 
 
От Spotify до 2023 няма да взимат процент от създателите на платено съдържание. След това се очаква Anchor да получава 5% от печалбата на подкастърите.   

Свързани новини

Социалките - добро или зло?

04.01.2023

Как да се пазим от хакери по Коледа

05.12.2022

Spotify Wrapped 2022

01.12.2022

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022


flash