Модерна фея и виртуална реалност в новата песен на Moreno

Един силен отбор винаги създава силни усещания. Максимата се потвърждава и в новата песен на Moreno, "Допамин", където отново се събират Марин Христов-Moreno, Светлин Къслев, Siimbad, Бате Пешо и супер успешният снимачен екип на Симеон Михалков и Георги Салпаров. 
 
"Допамин" пристига с една единствена мисия: да е "доставчик на любов". "Всеки, който чуе заглавието, може би ще си помисли, че е свързано със забранени субстанции или с алкохол", споделя Moreno. "Истината е съвсем различна. Всъщност искаме да подскажем най-готиния начин за бягство от скучното ежедневие - виртуалната реалност." 
 
 
Като един от героите на българския виртуален свят, Moreno твърдо вярва, че най-хубавите неща, всъщност не са неща, и че е по-важно да чувстваш, отколкото да пипаш. 
 
Видеото описва точно такъв сюжет, в който прекрасната героиня намира своята истина в свят, отвъд реалността. За да направи внушението още по-силно, екипът, създал "Допамин", избира модела Лидия Николова за главната роля. Освен, че е притегателно красива, Лидия обладава ефекта на модерната фея - хетерохромия. Нейните различни очи - синьо и зелено със синя точка - правят магичното усещане още по-силно, а отвореният финал на историята оставя въображението на всеки зрител да довърши сценария. 
 
Музиката за "Допамин" е отново на Светлин Къслев, с когото Moreno работи и по хита си "Свободен". "Всъщност една сутрин Къслев буквално ме събуди по телефона и ми каза веднага да отида в студиото, за да ми пусне нещо страхотно", разказва изпълнителят. "Само като чух кантото на песента, макар че работехме по друг проект, го оставихме веднага и започнахме да развиваме този." 
 
След нотите идва изграждането на текста, където своята роля играе и популярния Siimbad ("Светата троица"), а за създаването на видеото Moreno се доверява на Симеон Михалков и Георги Салпаров, които снимат проектите на Torino&Pashata и още от модерните популярни изпълнители. 

Свързани новини

Парчето отключва лични истории

15.11.2023

Нов вариант на сингъла от 2001

16.06.2023

Moreno влезе в музиката със "Свободен"

02.08.2021


flash