Ед Шийрън отговори на обвиненията за "Shape of You"

Британският певец Ед Шийрън отрече да е заимствал идеи от песен на други музиканти за написването на хита си "Shape of You".
 
Популярният певец  се защитава по обвинения от изпълнителя Сами Чокри, известен като Сами Суич и продуцента Рос О'Донъхю, които твърдят, че "Shape of You" повтаря някои стихове и фрази от песента им "Oh Why" от 2015. От своя страна обвинителите обявиха пред съда, че Ед Шийрън е "сврака", която "заема" идеи, пише "Гардиън". Шийрън отрича всички обвинения и заяви, че не е чувал за певеца по времето, когато е написал "Shape of You" и не е копирал фрази от песента му "Oh Why".
 
Пред съда обаче Суич е казал, че е получавал туитове от Шийрън, както и че и двамата са се изявявали на британската платформа SBTV, на която започва кариерата на британската суперзвезда преди около 10 години. Шийрън отрича това.

Адвокатът по делото е разпитал певецът и как пише текстовете си, дали спонтанно или с натрупване във времето, под въздействието и на други музиканти. Според него "просто не е вярно", че Шийрън създава песните си "в крачка" и към времето, когато е написана "Shape of You", има много доказателства, че той събира идеи, преди да пише песните. 
 
Дуа Липа отива на съд за плагиатство
 
Делото между двете страни е от 2018, когато Шийрън и съавторите му Стивън Маккъчън и Джон Макдейд подават иск във Върховния съд да обяви, че не са нарушили авторските права на Чокри и О'Донъхю върху "Oh Why". Те от своя страна подават насрещен иск.
 
Песента "Shape of You" излезе през 2017. Тя е от третия албум на Ед. Песента все още е най-стриймваната в Spotify, като донесе на певеца "Грами" за най-добро поп соло изпълнение и много други награди. 
 
Припомняме, че Шийрън вече даде кредит на авторите на хита на TLC "No Scrubs" от 90-те в "Shape of You", след като бяха направени сравнения между двете песни. 

Свързани новини

Ищците сами се отказаха

25.09.2023

Eд Шийрън обяви нов албум

13.09.2023

Певецът отново невинен

05.05.2023

Певецът пак се изправя пред съда

26.04.2023

Най-новото от Ед Шийрън

24.03.2023


flash