Timbaland се завръща след битка с пристрастяването

Легендарният продуцент Timbaland, оформил голяма част от звученето на поп музиката в последните близо две десетилетия, взе съдбата си в ръце отново, след като прекара последните две години в плен на депресия, напълняване и злоупотреба с болкоуспокоителни.
 
Хитмейкърът, работил със звезди като Jay-Z и Justin Timberlake, разкри, че е започнал да взима болкоуспокоителното OxyContin за болка в стара огнестрелна рана от тийнейджърските му години когато е бил на 30, и че последвалите 15 години това е задействало безкраен цикъл на пристрастяване и депресия, довели и до развода със съпругата му Monique Idlett, както и до финансови проблеми.
 
"Музиката е дар и проклятие", каза той пред сп. "Rolling Stone". "Спреш ли да гълташ хапчета, това започва да си играе игрички с мозъка ти. Те помагат да блокираш шума… Помня, че стигнах до там Jay-Z да ми каже "Спри да даваш интервюта", защото бях започнал да говоря налудно."
 
Приятелката на Timbaland, Michelle, се е страхувала в най-тежките моменти на пристрастеността му, че той може да умре в съня си - и според продуцента, точно това се е случило една нощ. "Всичко, което мога да кажа е, че имаше светлина", разказва той. "Събудих се, напразно опитвайки се да си поема дъх, все едно се давех. Но насред всичко това видях живота - видях какво ще бъде, ако не се променя и какво мога да постигна, ако го направя. После се замислих за Michael Jackson. Не исках да остарея, все още зобейки хапчета."
 
Timbaland започнал пътуването си към птрезвеността още на следващия ден и сега, чист и 20 кг по-лек, е фокусиран върху здравето, семейството и музиката си. "Никога не съм се чувствал по-добре", добавя той. "Правя неща, на които не съм мислел, че съм способен."
 
"В този момент усещам, че това, което мога да направя с музикалното си наследство, е да давам", завършва той. "Което значи да намеря днешните младежи. Вижте Quincy Jones – той беше на 50, когато направи Thriller. Аз търся своя Thriller!"

Свързани новини

Timbaland се завръща с нещо интересно

01.09.2023

Съдът оправда Jay Z

22.10.2015

Timbaland се извини на Jay-Z с песен

22.07.2013

Justin Timberlake - Tunnel Vision (18+)

04.07.2013

Timbaland отпразнува 41-ви рожден ден

18.03.2013


flash