James Arthur се завръща с новия си сингъл "Naked" (аудио)

След изключително успешни 14 месеца в професионален план, един от най-популярните британски артисти през последните години, James Arthur, представя новия си сингъл "Naked". Песента направи световна радио премиера днес. 
 
 
През септември 2016 излезе сингълът "Say You Won’t Let Go" от втория студиен албум на британския изпълнител и автор, озаглавен Back From The Edge. "Say You Won’t Let Go" e песента, с която James Arthur се завърна ударно на музикалната сцена след известна творческа пауза. От премиерата на сингъла до момента има над 8.3 милиона продадени копия по целия свят и над 1.5. милиард стриймвания в дигиталните платформи. 
 
 
"Say You Won’t Let Go" оглавяваше сингъл чарта на Великобритания в продължение на три седмици и беше номер едно в общата радио класация на САЩ. “Say You Won’t Let Go” оглави iTunes сингъл чартовете в 20 държави и регистрира 4 пъти платинен статус на продажби в Америка. Албумът Back From the Edge дебютира директно на първо място в класацията на Великобритания и отбеляза мултиплатинени продажби по целия свят. 
 
В допълнение към тази невероятно успешна година за James Arthur, той получи две номинации за британските музикални награди (включително в категорията "Най-добър британски сингъл на годината") и номинация за "Най-успешен дебют" на Американските музикални награди.
 
За създаването на сингъла "Naked" James Arthur работи със световноизвестните хит мейкъри Max Martin, Savan Kotecha и Johan Carlsson. "Четирите акорда в началото са ключовият елемент за цялата песен", споделя James Arthur за новия сингъл и продължава: "След това песента се развива с кресчендо и завършва с великолепно хорово изпълнение, но всичко е подчинено на простотата на тези четири акорда. В момента, в който чуеш тези акорди, искаш да запееш".
 
В звученето на сингъла се усеща и влияние от госпъл музиката - новата страст в търсенията на James Arthur като творец. "Госпъл музиката е жанр, който се оказа изключително близо до моята същност. Обожавам госпъл. Нямам отношение към религията, но тази музика е толкова въздействаща и емоционална. Когато гледах документалния филм за George Michael, си дадох ясно сметка по какъв гениален начин той е преплел вдъхновението си от госпъла в поп музиката и колко е красив резултатът от това", завършва James Arthur. 
 
Премиерата на сингъл "Naked" съвпада с началото на 11-дневно арена турне на James Arthur на Острова. След края на турнето, той ще се върне в студио, за да продължи работа по предстоящия си трети студиен албум, който ще излезе следващата година. Екипът, който работи заедно с него по проекта, включва имена като Ryan Tedder (фронтмен на OneRepublic), Justin Tranter, Max Martin и други. За новия албум James казва, че споделя една и съща музикална страст и визия с хората в студиото и че е много развълнуван от резултатите до момента.  
 
James Arthur прекара лятото на 2017 в 42-дневно арена турне заедно с музикантите от култовата банда OneRepublic, за които казва, че това са най-вдъхновяващите артисти. "Това турне ми помогна да затвърдя и развия отношенията с музикантите от собствената ми група. Заедно сме от две години, пътувахме с OneRepublic на лятното турне и цялото това начинание се оказа невероятно сплотяващо за нас. В продължение на два месеца живеехме в нещо като Big Brother, но в автобус. Връзката, която се създаде помежду ни е страхотна".

Свързани новини

#FreshNewMusic: най-новото в музиката

27.03.2023

Джеймс Артър с нов летен хит

03.06.2022

#FreshNewMusic тази седмица

01.04.2022

#FreshNewMusic - най-добрите нови албуми

15.11.2021

#FreshNewMusic (01-05.11.21)

05.11.2021


flash