Beyoncé стана учебна дисциплина в датски университет

Университетът в Копенхаген откри учебен курс, посветен на американската певица Beyoncé, съобщи bgnes.com. Предметът се нарича "Beyoncé, пол и раса" и влиза в раздела "Изкуство и култура". 
 
"Ще анализираме песните и клипове. Ще се съсредоточим върху пола, сексуалността и расата. Една от нашите цели е да изучим явлението "черен феминизъм", който е малко известен в Скандинавия", заяви създателят на курса проф. Erik Steinskog. "Тя е важна за разбирането на света, в който живеем. Beyoncé е една от най-знаменитите артистки на нашето време, затова е важна за анализа на съвременността", посочи още Steinskog, макар че идеята не звучи академично. 
 
Професорът добави, че самият е поклонник на звездата. Смята, че тя е великолепна във всичко, което прави, и към нея е "трудно да останеш равнодушен". Подходът за изучаването на Beyoncé ще бъде същият, както примерно към операта и литературата. 
 
Желанието да изучават новия предмет изявиха 75 души. Това накара ръководството на университета да пренесе заниманията в по-голяма зала. През юли бе съобщено, че Beyoncé оглавява списъка на най-високоплатените музиканти за 2016 според сп. "Billboard". 

Свързани новини

Coachella: Beyoncé, Eminem и The Weeknd

08.01.2018

Jay-Z признава греховете си към Beyoncé

03.01.2018

Jay Z публично призна за изневерите си

30.11.2017

Hай-добре печелещите жени в музиката

23.11.2017

Beyoncé детронира "Despacito"

12.10.2017

Коментари


flash