Beyoncé раздава студентски стипендии за годишнината от албума си

Beyoncé ще даде четири стипендии на заслужили студентки по случай на първата годишнина от излизането на албума й Lemonade, съобщи bgnes.com. С това звездата се надява да "окуражи и подкрепи тези, които не се страхуват да мислят извън рамката". 
 
"За да се допълни отбелязването на първата годишнина от Lemonade Beyoncé Knowles-Carter обяви създаването на стипендия "Formation" за академичната 2017-2018, за да окуражи и подкрепи младите жени, които не се страхуват да мислят извън рамката и са смели, градивни, осъзнати и уверени", се казва в съобщение на сайта на звездата. 
 
Стипендиите ще бъдат връчени на четири жени, искащи да се занимават образование в сферите на изкуствата, музиката, литературата или афроамериканската култура. Университетите, за които ще важи програмата са музикалният колеж Berklee, университетът Howard, нюйоркското училище по дизайн Parsons и колежа Spelman. 
 
Beyoncé не е единствената звезда, която обяви, че ще дава стипендии на талантливи студенти. По-рано Rihanna също съобщи, че ще даде стипендии на карибски студенти, искащи да се обучават в САЩ. 

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе - №1 в САЩ и на Острова

08.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Нападнаха Бионсе в социалните мрежи

02.08.2022


flash