Оправдаха Justin Bieber по дело за нарушени авторски права

Съдията по делото отхвърли иска за нарушени авторски права срещу Justin Bieber и Usher, заведен срещу тях заради колаборацията им от 2010, "Somebody to Love", с аргумента, че ищците не са съумели да докажат, че Bieber и тогавашният му ментор изобщо са имали достъп до песента, за която се твърдеше, че са копирали. 
 
Можете да сравните звученето на двете песни и сами:
 
 
 
R&B изпълнителят Devin Copeland, който се подвизава под псевдонима De Rico, заедно с автора на песни Mareio Oberton, заведоха делото през 2013, твърдейки, че са предложили своята песен "Somebody to Love" на екипа на Usher още през 2009. Окръжният съдия Arenda Wright Allen първоначално отхвърли делото, но след обжалване то беше върнато в съда през 2015 с аргумента, че в двете песни “припевите са достатъчно сходни и в достатъчна степен, за да бъде сметнато, че имат съществено сходство”, отбелязан беше “почти идентичният ритъм” и “поразително сходната мелодия.”
 
Съдия Allen отхвърли молбата на ищците делото да се гледа пред съдебни заседатели, и издаде окончателна присъда в полза на Bieber и Usher, т.е. няма право на по-нататъшно обжалване. 

Свързани новини

Justin Bieber се сби на Coachella

16.04.2018

Bieber и Gomez отново заедно?

06.11.2017

David Guetta и Justin Bieber - "2U"

04.10.2017

Justin Bieber блъсна папарак

28.07.2017

Гонят Justin Bieber от Китай

24.07.2017

Коментари


flash