Оправдаха Justin Bieber по дело за нарушени авторски права

Съдията по делото отхвърли иска за нарушени авторски права срещу Justin Bieber и Usher, заведен срещу тях заради колаборацията им от 2010, "Somebody to Love", с аргумента, че ищците не са съумели да докажат, че Bieber и тогавашният му ментор изобщо са имали достъп до песента, за която се твърдеше, че са копирали. 
 
Можете да сравните звученето на двете песни и сами:
 
 
 
R&B изпълнителят Devin Copeland, който се подвизава под псевдонима De Rico, заедно с автора на песни Mareio Oberton, заведоха делото през 2013, твърдейки, че са предложили своята песен "Somebody to Love" на екипа на Usher още през 2009. Окръжният съдия Arenda Wright Allen първоначално отхвърли делото, но след обжалване то беше върнато в съда през 2015 с аргумента, че в двете песни “припевите са достатъчно сходни и в достатъчна степен, за да бъде сметнато, че имат съществено сходство”, отбелязан беше “почти идентичният ритъм” и “поразително сходната мелодия.”
 
Съдия Allen отхвърли молбата на ищците делото да се гледа пред съдебни заседатели, и издаде окончателна присъда в полза на Bieber и Usher, т.е. няма право на по-нататъшно обжалване. 

Свързани новини

Justin Bieber със заповед за задържане

27.12.2016

Justin Bieber изучава Библията

13.12.2016

Justin Bieber изтри своя Instagram

18.08.2016

Major Lazer с нов сингъл

25.07.2016

Съдят Justin Bieber за плагиатство

30.05.2016

Коментари


flash