Dia комбинира народна песен с най-модерния електронен жанр (видео)

Тя е на 17. Тя е народна певица. И прави най-якия трап в България! 
 
Димана Мирчева – Dia – прави своя дебют на музикалната сцена с "Егея“ - народна песен във виртуозно изпълнение, комбинирано с трап - най-горещият стил на електронната сцена в момента - микс от дъбстеп, хип-хоп и хаус музика, с дълбоки бас линии. 
 
Жанрът, който в последните години набира глобална популярност сред младото поколение, е любим и на Dia. От малка тя се увлича по модерната бас музика и пее поп и джаз. Когато кандидатства в Музикалното училище обаче, за изненада на всички избира специалността народно пеене. А на въпроса "защо", отговаря: "Защото искам да ви накарам да танцувате!“.
 
Българската народна музика все по-често влиза в полезрението на младото поколение чрез миксове с нови жанрове, които едновременно й дават нов живот, но и съхваняват и обновяват мистичната й сила. Dia прави следващата крачка към бъдещето с дебютната си песен "Егея“, която се ражда по необикновен начин: "Една нощ сънувах, че пея някаква песен в носия върху трап. Събудих се, отидох при майка ми и тя ми каза: "Ами действай! Направи го!“. Веднага се свързах с ANP Music Production, които имат богат опит в миксирането на фолклор и електронна музика. Избрахме македонска народна песен, защото това е регионът, в който аз се специализирам в училище, пък и текстът ми е много любим“, разказва DIA.
 
 
Комбинацията между ново и старо, традиция и модерност присъства и в дебютното й видео. Сценарият на режисьора Цветомир Матев, стайлингът и цялостната визия на клипа са еклектична смесица от хип-хоп танци, етно елементи, изкуство, забавления, красива природа – всичко това – в пулсиращата градска среда, където израства Dia. 
 
Един тийнейджър обещава с дебюта си да вкара народната музика в дискотеките и по всичко личи, че ще го направи!

Свързани новини

DIA се завръща с "Огън" и блясък

17.07.2017

DIA и Митко Петров - "#21"

25.05.2016

DIA - "Veno Neveno"

24.02.2016

Най-високоплатените актриса в света

21.08.2015

Jennifer Lopez все пак ще пее на Мондиал

11.06.2014

Коментари


flash