David Guetta удари два милиарда преслушвания в Spotify!

След като стана най-следвания артист в Spotify с 6,8 милиона последователи, David Guetta вече е и едва третият музикант в историята на платформата, отчел два милиарда преслушвания.
 
"Искам да ви благодаря толкова много, че спомогнахте за това невероятно постижение - 2 милиарда преслушвания в Spotify! Наистина е невероятно!” – David Guetta
 
Guetta, който върви по стъпките на  Eminem и Ed Sheeran, има водеща роля във формирането на облика на съвременната денс сцена и на музикалната култура по света. Последният му запис Listen, издаден през ноември 2014, включва вече 4 международни хита, представили се забележително в световните класации. Последният от тях е сингълът “Hey Mama” с участието на Nicki Minaj, Bebe Rexha и дългогодишния професионален партньор на Guetta, Afrojack. Парчето има над 95 милиона преслушвания в целия свят и в момента е #6 в класациите Global Spotify charts.
 
"Страхотно е да видя как Guetta отчита два миларда преслушвания. Той е първият диджей с такова постижение, но виждайки темповете, с които денс музиката се развива като жанр, надявам се, че успехът му ще бъде повторен и от други диджеи скоро. Огромно благодаря на Spotify, че работиха с нас и че позволиха това да се случи и огромни благодарности на Guetta, който продължава да прави невероятна музика, която хората обичат!”, каза Bart Cools от Warner Music Group.
 
Will Hope, директор “Spotify Label Relations”, коментира: "David Guetta очевидно е един от най-популярните артисти в Spotify в световен мащаб, така че постижението му от 2 милиарда преслушвания не е изненада. Заслужава си да отбележим, че успехът му се дължи и на огромната му фен база от над 15 милиона почитатели в Spotify, които слушат музиката му всеки месец и които, заедно с него, спомогнаха за това постижение за рекордно време.” 
 
Може да чуете последния хит на Guetta, както и любимите му клубни парчета, в Spotify плейлиста му The David Guetta Selection, обновявана всяка седмица и станала любима на почитателите на денс музиката.
 
В знак на благодарност към феновете си в платформата, Guetta пусна чисто нов ексклузивен ремикс на парчето “Hey Mama” от холандския диджей и продуцент Boaz Van De Beats.: 
 
Най-новият албум Listen на David Guetta е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Диджей наследник

17.11.2023

#FreshNewMusic тази седмица

29.07.2022

Нов хит от Давид Гета

19.07.2022

#FreshNewMusic тази седмица

13.05.2022

#FreshNewMusic тази седмица

08.04.2022


flash