Съдят Beyoncé за плагиатство

Това че си най-влиятелната личност в музикалните среди не означава, че си защитен от правосъдието, пише бгнес.
 
Ahmad Lane, един от хористите, които работи с Beyoncé, я обвини в плагиатство. Младият мъж обвинява холивудската звезда, че е копирала песента "XOXO" за да направи парчето "XO", което е една от песните в последния албум на Beyoncé. Обвинението на певеца е, че са променени няколко ноти. Той обвинява Beyoncé в плагиатство и затова иска обезщетение от поп звездата на стойност 7 млн. долара. Адвокатите на Beyoncé веднага реагираха на иска. "Двете парчета са напълно различни, нямат нищо общо както музиката така и думите, само буквите Х и О", подчертават защитниците на Beyoncé.
 
Набедената махна с ръка на обвиненията и посочи известността си в своя защита. "Спечелих 17 награди и продадох 118 милиона албуми по целия свят и нямам нужда да крада от колегите си", обосновава се световноизвестната певица пред "Radar Online".
 
Това не е първият път, в който Beyoncé е обвинена в плагиатство. През 2001 хореографът Ана Тереса Кирсмекър отправи обвинения срещу R`n`B изпълнителката за клипа "Countdown". Beyoncé спря полемиката, като цитира хореографката като източник за вдъхновение. През 2013 парчето "Drunk in Love" също повдигна въпроси за авторството си. 

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе - №1 в САЩ и на Острова

08.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Нападнаха Бионсе в социалните мрежи

02.08.2022


flash