Новият албум на Little Mix излиза този месец

Няколко са важните дати за все по-бързо развиващата се кариера на британската гърл банда Little Mix. Като се започне с 11/12/2011 – вечерта, в която момичетата печелят X Factor, през 02/09/2012 - денят, в който дебютният им сингъл "Wings" оглавява британския сингъл чарт, до 05/06/2013 – седмицата, в която първият им албум DNA дебютира директно на четвърто място в Билборд. 
 
В рамките само на две години четирите момичета - Perrie, Jesy, Jade и Leigh-Anne – превърнаха Little Mix в една от най-популярните групи в света. Сега те са отново по върховете на класациите с новата си песен "Move", пилотен сингъл от предстоящия им втори студиен албум Salute. Албумът излиза на 11/11 и у нас от Вирджиния Рекърдс / Sony Music. 
 
"Когато ми съобщиха по телефона, че "Wings" е влязъл в щатския чарт, започнах да крещя от радост. Беше невероятно и сме толкова признателни на феновете, защото всичко това се случва благодарение на тях”, споделя Leigh-Anne. Освен Великобритания и САЩ, официалните сингли на момичетата влизат в Топ10 в чартовете на Австралия и в почти всички европейски класации. Интересът към тях в Южна Корея е толкова голям, че групата записва специална версия на "Wings" за феновете там. "Когато пристигнахме в Япония да рекламираме албума DNA, нямахме представа колко много ни харесват хората в тази страна и колко всъщност сме популярни”, спомня си Perrie.
 
Следват няколко промоционални пътувания до Америка и в други части на света, а една година по-късно момичетата вече са на път за първото си самостоятелно турне: "Ужасно много се вълнувахме, защото до този момент имахме опит единствено с турнето на X Factor и знаехме, че хората на концертите идват не само заради нас, но и заради останалите артисти. Сега беше различно, защото публиката си купуваше билети за нас. Когато излязохме на първия концерт и светнаха светлините на сцената, видяхме пред нас море от хора, които крещяха имената ни. Пълна лудница!”. Всичко това дава огромен стимул на групата да се върне в студиото и да започне работа по втория албум като момичетата стават все по-смели в мечтите си сами да пишат песните си. 
 
“С DNA не знаехме хората как ще го приемат, ние самите не бяхме съвсем сигурни какво искаме, но албумът постигна успех, за който дори не сме и мечтали. Започнахме работа по втория ни проект с идеята да е много по-близко до нашите музикални усещания, още повече, че вече имахме амбицията да пишем песни и да музицираме”, обяснява Leigh-Anne и добавя: "Бяхме наясно, че рискът е голям, защото може да се провалим с гръм и трясък”.
 
"Публиката вече има определени очаквания за нас и ние се стремим всеки път да ги оправдаем и надхвърлим. Ето защо в албума има много повече вокални хармонии - ние непрекъснато репетираме, за да се развиваме като певици. Искаме да сме перфектни и докато не стане, не се отказваме. За предстоящия албум прекарахме стотици часове заедно в писане на нови песни и се надявам, че нашите фенове ще бъдат приятно изненадани”, продължава Perrie. "Със Salute искаме да докажем, че сме истински артисти, защото композираме, пеем и участваме в цялата продукция по създаването на песента”. 
 
Момичетата са съавтори на 8 от 12-те песни в Salute - колекция от поп песни с ар енд би влияния и търсене на ново звучене. И независимо, че групата получава предложения да работи с някои от най-големите американски продуценти, Little Mix избират да си сътрудничат с екип от млади талантливи британски имена. "Харесвам да работя с нови хора и да черпя вдъхновение от тях. Когато хората са млади влагат много повече страст в работата си”, казва Leigh-Anne.
 
Това не означава, че момичетата са сменили целия екип от творци, с които създават дебютния албум. За записите на Salute се присъединяват продуцентите Nicola Roberts, Shaznay Lewis и Futurecut. Заглавието на албума е вдъхновено от музиката на Бионсе, тъй като "песните ни са посветени на женската сила и това да бъдем обединени и силни”, обяснява Perrie. "Много се надяваме, че с песните от новия албум ще имаме шанса да покажем как звучи новата британска музика”, завършват момичетата от Little Mix.
 
От създаването си през 2011 до момента, британската група Little Mix има два #1 сингли, дебютният им албум е с платинен статус в родината им и изцяло разпродадено турне във Великобритания и Ирландия. DNA става златен в Австралия, влиза в Топ 5 на Япония, а в САЩ подобрява рекорда на Spice Girls за най-висок дебют на британска гърл банда като влиза на четвърто място в Билборд. През 2014 момичетата имат планирано турне в САЩ заедно с Demi Lovato.
 
Salute - съдържание:
Salute
Move
Little Me
Nothing Feels Like You
Towers
Competition
These Four Walls
About The Boy
Boy
Good Enough
Mr. Loverboy
A Different Beat

Свързани новини

Ново соло приключение за певицата

29.03.2024

#FreshNewMusc от последните дни

17.11.2021

#FreshNewMusic - най-добрите нови албуми

15.11.2021

Little Mix с първа песен като трио

11.11.2021

#FreshNewMusic (01-05.11.21)

05.11.2021


flash