Facebook бъг заля фийдовете ни със смешни мемета

Най-голямата социална мрежа Facebook се събуди днес със странен бъг, който изпълни фийдовете на потребителите със смешни публикации от профили на световни знаменитости.
 
Мрежата беше наводнена с мемета и шегички, споделени към страниците на звезди от ранга на Лейди Гага, The Beatles, Pink Floyd, Джеки Чан и много други. Така милионите техни последователи също виждаха публикациите във фийдовете си. Хаосът продължи около три часа и по обед спамът спря. 
 
На този етап няма официално съобщение от Facebook за възникването на грешката, но потребителите бързо се възползваха от бъга и споделиха меметата от страниците на знаменитостите като създадоха и нови шеги с тях. Ето някои от най-забавните картинки, които видяхме, като например този сандвич, който обиколи хиляди страници с надпис: "Ако видите това, споделете го на друга страница на знаменитост във Facebook. Нека сандвичът с пуешко месо се движи". 
 
 
Ето още няколко абсурдни картинки: 
 
 
 
 
 
 
 
Конкурентната социална мрежа Twitter бързо отвърна на удара: 

Всъщност едно обяснение за бъга се появи именно в Twitter. Говорителят на Meta Александру Войка пише, че неуточнена "промяна на конфигурацията" е причинила проблема, който бързо бил разрешен. 

Въпреки бързата реакция на Facebook, естествено се родиха стотици шеговити мемета със създателя на мрежата Марк Зукърбърг. Ето го и най-популярното от днес: 


Свързани новини

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Facebook vs. Цигарите

05.01.2017

Facebook отърва данъците за 2012

20.02.2013

Хората се уморяват от Facebook

06.02.2013

Фейсбук пусна търсачка

16.01.2013


flash