Facebook бъг заля фийдовете ни със смешни мемета

Най-голямата социална мрежа Facebook се събуди днес със странен бъг, който изпълни фийдовете на потребителите със смешни публикации от профили на световни знаменитости.
 
Мрежата беше наводнена с мемета и шегички, споделени към страниците на звезди от ранга на Лейди Гага, The Beatles, Pink Floyd, Джеки Чан и много други. Така милионите техни последователи също виждаха публикациите във фийдовете си. Хаосът продължи около три часа и по обед спамът спря. 
 
На този етап няма официално съобщение от Facebook за възникването на грешката, но потребителите бързо се възползваха от бъга и споделиха меметата от страниците на знаменитостите като създадоха и нови шеги с тях. Ето някои от най-забавните картинки, които видяхме, като например този сандвич, който обиколи хиляди страници с надпис: "Ако видите това, споделете го на друга страница на знаменитост във Facebook. Нека сандвичът с пуешко месо се движи". 
 
 
Ето още няколко абсурдни картинки: 
 
 
 
 
 
 
 
Конкурентната социална мрежа Twitter бързо отвърна на удара: 

Всъщност едно обяснение за бъга се появи именно в Twitter. Говорителят на Meta Александру Войка пише, че неуточнена "промяна на конфигурацията" е причинила проблема, който бързо бил разрешен. 

Въпреки бързата реакция на Facebook, естествено се родиха стотици шеговити мемета със създателя на мрежата Марк Зукърбърг. Ето го и най-популярното от днес: 


Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Facebook vs. Цигарите

05.01.2017

Facebook отърва данъците за 2012

20.02.2013


flash