Търси в сайта...

"Диамантите" на Риана за трета седмица номер 1 в bgtop40!

"Diamonds" на Риана остава на върха в bgtop40 за трета поредна седмица! Класацията подрежда най-излъчваните песни за седмицата в ефира на 17 от водещите български радиостанции.

"Gangnam Style" пада на трето място, а до втората позиция тази седмица се изкачва "I Cry" на Фло Райда, който по-рано тази години оглавяваше подреждането в продължение на цели девет седмици с "Whistle". Ако следващата седмица успее да се изкачи на върха, рапърът от Флорида ще се превърне в единственият изпълнител тази година с два номер едно хита в чарта. Разликата в излъчванията на "Diamonds" и "I Cry" е доста голяма, но, както се казва, никога нищо не се знае. 

Челната петица тази седмица допълват "How Deep Is Your Love" на Шон Пол и Кели Роуланд (номер 4) и "Don't You Worry Child" на Swedish House Mafia и Джон Мартин.

В Топ 10 вече има две български парчета - "Секунда" на Орлин Павлов и Бобо се изкачва с пет места нагоре до номер 6, след като в продължение на половин месец беше заседнало на 11-та позиция. Другото българско предложение, "Когато ти трябвам" на Били Хлапето и Михаела Филева, пада с една позиция надолу до номер 8. Графа също има съвсем нов сингъл ("Causa Perduta"), така че очакваме да се озове с него сред най-излъчваните хитове в радиоефира съвсем скоро и да увеличи процентното съотношение на българската спрямо чуждата музика в класацията.

Освен Орлин, нито един друг изпълнител не успява да пробие в Топ 10. "Cliche (Hush Hush)" на Александра Стан напредва бавно с една позиция нагоре до номер 11. От тази седмица обаче компания на румънската звезда в bgtop40 ще правят двама нейни сънародници, които дебютират при нас с последните си хитове. 

Под номер 24 посрещаме хита на Фелипе "Mikaela", а чаровната Инна успява за първи път да се промъкне сред 40-те най-горещи хита в България с последния си сингъл "Inndia" - номер 38. Няма да честно, ако не споменем, че компания на Фелипе в парчето прави DJ Bonne, а пък Инна си сътрудничи с Play & Win, които всъщност са и авторите на абсолютно всички нейни хитове досега.

Само времето ще покаже дали Инна ще успее да си възвърне славата отпреди три години, когато стартира кариерата си с гръм и трясък с хитовете "Hot", "Love", "Deja-vu" и т.н. Тази година най-успешните румънски изпълнители в България се оказаха Смайли и Александра Стан, като и двамата успяха да достигнат заветното първо място в bgtop40!

Третото, и последно, ново предложение тази седмица, което щурмува класацията е "Silver Lining (Crazy 'Bout You)" на щурата Джеси Джей. Парчето е част от саундтрака на новата романтична комедия с Брадли Купър и Дженифър Лоурънс "Наръчник на оптимиста". Лентата е спрягана за един от фаворитите за наградите Оскар, така че нищо чудно Джеси да се озове сред номинираните за най-добра песен от филм.

bgtop40 е седмична класация за най-излъчваните песни в ефира на седемнадесет от водещите радиостанции и се изготвя по данни на New Media Lab.


Свързани новини

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ново 20

21.04.2022

A$AP Rocky и Риана = ВНЛ

19.04.2022

Риана на корицата на "Vogue"

13.04.2022


flash