Аштън Къчър e най-скъпо платеният телевизионен актьор

След като Аштън Къчър зае мястото на Чарли Шийн в хитовия комедиен сериал "Двама мъже и половина", той зае и мястото му на най-скъпо платения телевизионен актьор, сочи годишното проучване на "Форбс", в чиято класация младият актьор заема първото място за 2012 г.

Изданието изчислява приходите на Къчър за периода между май 2011 и май 2012 г. на 24 млн. долара, пише dnevnik.bg
Шийн, който след много шумно и скандално уволнение от хитовата програма на CBS сега участва в сериала Anger Management, дори не попада сред първите десет за отчетения период. В същата класация, но миналата година, актьорът непоклатимо заемаше първата позиция с 40 млн. долара, което е с 16 млн. повече от активите на Къчър за следващата. 
 
Къчър доказа, че може да държи на своето място в сериала "Двама мъже и половина", коментира "Форбс". Сериалът има 12.4 млн. зрители на епизод средно, което го прави един от най-гледаните ситкоми. Така актьорът успява да поддържа и инвестициите си в нови проекти на Силициевата долина, станали негова страст през години. Той е един от ранните инвеститори на "Скайп" и "Спотифай". Двата му основни интереса съвсем скоро ще се съберат на едно място - на голям екран във филма за Стив Джобс, озаглавен Apple. 
Другият отпаднал от подреждането тази година е Стив Карел, който в класацията за 2011 г. бе на трето място с 15 млн. долара приходи, а през 2012 г. отсъства напълно. През изминалата година той напусна сериала "Офисът", както и света на телевизията, за да се доказва като филмова звезда. 
След Къчър в списъка с най-високоплатените телевизионни актьори са Хю Лори от "Д-р Хаус" и Рей Романо - и двамата с по 18 млн. долара. Възможно е това да е последна година и за Лори в класацията, след като хитовият сериал с д-р Грегъри Хаус в главната роля обяви финала си след осмия си сезон. "Форбс" допълват, че той ще продължи да печели от телевизионната поредица и нейните продажби, но печалбите му със сигурност ще пострадат, освен ако не се впусне в нова поредица или пък не потърси по-силни позиции в киното. 
 
Сред другите актьори сред първите десет са носителят на "Еми" Алек Болдуин от "Рокфелер плаза 30", звездата от Last Man Standing Тим Алън, Джон Крайър от Men, както и главните действащи лица в "Теорията за големия взрив" (The Big bang Theory) Джим Парсън и Джони Галецки. 
От "Форбс" отбелязват, че в изчисленията им не са включени разходите за мениджъри и агенти на звездите, както и другите "цени да бъдеш знаменитост". 
 

Свързани новини

Кои са най-влиятелните знаменитости

13.12.2021

Обама e най-могъщият човек на света

06.12.2012

Еди Мърфи е най-нерентабилният актьор

05.12.2012

Най-богатите хора в САЩ

20.09.2012

Най-влиятелните знаменитости за 2012

17.05.2012


flash