“Хензел и Гретел” номер едно в родния бокс офис

Триизмерното фентъзи “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” се пребори с три премиерни заглавия и застана директно на лидерската позиция в българската бокс офис класация. За първия си уикенд по родните киноекрани заснетия с бюджет от 50 милиона долара филм натрупа общо 263 918 лева, което е напълно задоволителен старт за заглавие, чиято премиера се състоя през сравнително слабия месец януари, предаде cinefish.bg.

Приказката за Хензел и Гретел е достатъчно популярна в България и това определено е помогнало на лентата в борбата й за зрители. 
“Пълен т*шак” застава на втората позиция в класацията със спечелени за премиерния уикенд 53 054 лева. Филмът не предизвика очаквания фурор в Съединените Щати, но за сметка на това регистрира стабилни стартови приходи в България и застана на приличната втора позиция. 

Лидерът от миналата седмица “Джанго без окови” сега заема трета позиция, като за близо две седмици в България е спечелил общо 210 234 лева. Уестърнът на сценарист-режисьора Куентин Тарантино изгуби две позиции, но все пак за седем дни увеличи приходите си с малко повече от 100 хиляди лева, което е ясен показател, че има интерес от страна публиката.
 
Озвучената на български език анимация ”Приключенията на Сами 2” е на четвърто място в класацията със спечелени за първия уикенд 37 822 лева.
 
Петата позиция е за романтичната драмедия “Наръчник на оптимиста”, която за премиерния си уикенд е натрупала общо 35 975 лева.  До момента по света “Наръчник на оптимиста” е натрупал 87 милиона долара при бюджет от 21 милиона.
 
“Търсенето на Немо 3D” e на шесто място в класацията със спечелени за близо един месец 229 286 лева. 
 
Хорърът “Мама” застава на седма позиция. От българската си премиера (състояла се преди близо две седмици) досега продукцията с Джесика Частайн е спечелила 77 007 лева.
 
Приключенското фентъзи “Хобит: Неочаквано пътешествие” е на осмо място в класацията със спечелени за седем седмици 2 081 619 лева. Скъпият триизмерен филм на Питър Джаксън регистрира сериозен спад в посещаемостта от 65 процента и изпадна с цели шест позиции спрямо миналата седмица.  Общо по света “Хобит: Неочаквано пътешествие” е спечелил 939,548,000 долара.
 
“Джак Ричър” заема предпоследната девета позиция като за изминалите пет седмици от премиерата си е натрупал 672 685 лева – повече от добро постижение за филм, който не се прожектира в триизмерен формат и който не е продължение.
 
В световен мащаб филма с Том Круз не оправда напълно очакванията, но българската публика го подкрепи и приходите му го превърнаха в достоен конкурент на триизмерни блокбастъри като “Хобит: Неочаквано пътешествие” и “Чудната петорка”. “Джак Ричър” e един от най-добре представилите се оригинални филми на 2012-та година и преди да бъде свален от екран ще надмине границата от 700 хиляди лева.
 
Филмът на Анг Лий “Животът на Пи” е на десето място в класацията със спечелени за шест седмици 370 255 лева.
 

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash