Еди Редмейн в "Момичето от Дания"- трейлър

Излезе първият трейлър на "Момичето от Дания" с носителя на "Оскар" Еди Редмейн като жена. Филмът дава сериозна заявка за най-големите кино отличия.
 
Базиран на бестселъра на Дейвид Еберсхоф, филмът е забележителна любовна история, вдъхновена от живота на Лили Елбе и Герда Вегенер. В ролята на артистичната двойка са Редмейн и Алисия Викандер, позната от "Ex Machina: Бог от машината". Режисьор е носителят на "Оскар" Том Хупър ("Речта на краля"), а сценарист е Лусинда Коксън.
 
Бракът и работата на Лили Елбе, родена като Ейнар Вегенер, и Герда Вегенер се разгръщат на фона на преоткриването на Лили като жена. В Копенхаген от началото на 20-те години на миналия век Ейнар позира като жена за съпругата си - илюстраторът и артист Герда Вегенер. Портретите получават голяма популярност и вдъхновяват Герда да продължи серията, а Ейнар осъзнава женската си природа и заживява като Лили Елбе.
 
Елбе е една от първите трансджендър жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, като Герда я подкрепя по време на целия процес на промяна.
 
"Еди беше единственият, с когото исках да направя филма, и бях категоричен по този въпрос. Имах огромна вяра в неговия актьорски талант", споделя режисьорът Том Хупър.
 
"Ако мечтата ти е да разказваш истории, интересни истории, да изиграеш интересни хора, то аз съм невероятен късметлия, че можах да вляза в образите на Стивън (Хокинг) и Лили", признава Еди Редмейн и за предишния си филм "Теорията на всичко", за който спечели Оскар.
 
"Момичето от Дания" ще направи официалната си премиера на фестивала във Венеция, който започва днес. Премиерата в българските кина е на 29 януари, 2016.


Свързани новини

"Господарка на злото 2" през октомври

13.03.2019

Актьорът Luke Perry почина

05.03.2019

"Калин и отбора на затвора" на СФФ

28.02.2019

Идва "Нито звук 2"

26.02.2019

"Оскар" 2019: списък с победителите

25.02.2019

Коментари


flash