Два български филма влизат в конкурсната програма на СФФ

Българските филми "Снимка с Юки" на Лъчезар Аврамов и "Прасето" на Драгомир Шолев ще се състезават за голямата награда на 23-ия "София филм фест" наред със заглавия от цял свят в международния конкурс на тазгодишното издание, което ще се проведе от 7 до 17 март, съобщиха организаторите. 
 
"Снимка с Юки" е режисьорски дебют на Лъчезар Аврамов и е създаден по разказа със същото заглавие от многократно наградения сборник на Мирослав Пенков "На Изток от Запада" от 2011 г., адаптиран за екрана от режисьора заедно с Димитър Стоянович. Сюжетът проследява имигрантския живот на българин и японка (в ролите Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сигуно) в Канада, които след многократни опити да имат дете избират да се подложат на инвитро процедури в България, където трагичен инцидент е на път да преобърне живота им изцяло.
 
Филмът на Драгомир Шолев "Прасето" е другата българска лента в конкурсната програма. Лентата  е посветена на агресията в училище и разказва историята на един тринайсетгодишен младеж с прякор Прасето, подложен от своите съучениците си. 
Сн. София филм фест 
 
Ето и още от заглавията, които ще си оспорват наградата на фестивала - "София - Град на киното", която ще бъде връчена на 16 март:
"Стена" (Полша, Германия), "Техеран: Град на любовта"(Иран-Великобритания-Холандия) "Заливът Ханалей" (Япония, 2018) "Сервитьорът" (Гърция) "Изчезващи дни" (Китай),  "Доверие" (Турция), "Чудовища" (Румъния) и др. 

Свързани новини

9 добре платени професии за мързеливци

12.08.2020

David Guetta пусна благотворителна песен

11.08.2020

Coyot в нов проект с участието на ALMA

11.08.2020

Спечели почивка във Виа Понтика Поморие

11.08.2020

Антонио Бандерас на 60!

10.08.2020

Коментари


flash