Раздадоха Златните глобуси

"Арго" е със Златен глобус за най-добра драма. Златен глобус за най-добра режисура получи и Бен Афлек за работата си по същия филм. Една история за акция на ЦРУ от близкото минало с антиирански привкус.
 

Докато България се събужда за началото на новата седмица, в Бевърли хилс става все по-късно, калифорнийската неделна вечер преминава под знака на наградите на Златен Глобус.

Те се връчват в началото на всяка година в САЩ за игрални филми и телевизионни програми. Определя ги HFPA /Асоциацията на холивудската чуждестранна преса/. Провеждат се от 1944 година.

"Линкълн" бе подкрепен символично и от присъствието на бившия президент Бил Клинтън. Филмът за легендарният президент на САЩ Ейбрахам Линкълн на Стивън Спилбърг изглежда най-добре поставен за предстоящите Оскари. Дениъл Дей-Люис получи Златен глобус за най-добър драматичен актьор заради ролята му в "Линкълн"
 

Най-добър мюзикъл е "Клетниците"

Американката Джесика Честейн взе наградата за най-добра драматична актриса за ролята си на агент от ЦРУ, преследващ Осама бин Ладен във филма "Zero Dark Thirty".

Австралийският актьор Хъг Джакман е най-добър актьор в комедия или музика според асоциацията на чуждестранните журналисти.

Знаковите Златен глобус предшестват Оскарите и често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия /след Оскарите - за кино и наградите Еми - за телевизия/.

Куентин Тарантино каза, че е изненадан, но приятно, да получи наградата Златен глобус за сценария на филма "Джанго без окови".

За най-добър филм на език, различен от английски, бе отличен австрийският "Любов".

22-годишната Дженифър Лоурънс спечели наградата за женска роля. Американката взе Златен глобус за ролята си в комедията "Happiness Therapy" на Дейвид О. Ръсел.

Адел отнесе статуетка за оригиналната песен във филма от сагата за агент 007 - "Скайфол".
 

Ан Хатауей стана носителка на наградата за поддържаща /второстепенна/ женска роля в мюзикъла "Клетниците".

Още в началото на церемонията за поддържаща /второстепенна/ мъжка роля със Златен глобус бе отличен австрийският актьор Кристоф Валц.

Дженифър Лоурънс е най-добра комедийна актриса.

Подробности ТУК.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash