Хобитът: Пущинакът на Смог

Режисьорът Питър Джаксън обяви заглавието на втория филм от предисторията на "Властелинът на пръстените". Преди малко повече от месец беше оповестено, че "Хобитът" няма да бъде в две, а в три части, но не стана ясно върху какво ще бъде фокусиран новият епизод от поредицата. Лентата е озаглавена "Пущинакът на Смог" и ще се появи по кината догодина.

Мартин Фриймън като Билбо Бегинс и Бенедикт Къмбърбач като Смог ще се изявяват във втората част на "Хобитът". Към тях ще се присъединят и звездите от Властелина: Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Илайджа Ууд иОрландо Блум, които изпълняват същите роли като в предишната част отсагата.
"Пущинакът на Смог" излиза на голям екран на 13 декември 2013-та, а третата част "Дотам и обратно" е предвидена за 18 юли 2014-та година. Сега обаче Питър Джаксън ще зарадва феновете на епичния фентъзи роман с дългоочакваната премиера на първия епизод от трилогията - "Хобитът: Неочакване пътешествие", който ще се появи по кината на 14 декември тази година. Трилогията е адаптирана по едноименната книга на Толкин, в която действието хронологично предхожда случващото се в другия негов епичен фентъзи роман - "Властелинът на пръстените", по който Джексън засне три филма, отличени с награди "Оскар".


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash