Почина актьорът Майкъл Кларк Дънкан

Номинираният за "Оскар" и "Златен глобус" американски актьор Майкъл Кларк Дънкан е починал снощи на 54-годишна възраст, съобщи The Hollywood Reporter.

Дънкан, известен най-вече с ролята си в екранизацията на "Зеленият път" (1999) на Стивън Кинг, е преживял сърдечен удар на 13 юли, от който така и не се е възстановил. Минути преди смъртта му до него е била неговата годеница, журналистката Омароса Сталуърт, която с бързата си реакция спасява живота му през юли, предаде dnevnik.bg

Неговият мениджър Дан Спило определи тъжното събитие като трагична загуба за всеки, който го е познавал. "Той беше единственият актьор, от който хората не искаха автограф, а прегръдка", казва Спило.

Режисьорът на "Зеленият път" Франк Дърабонд описва Дънкан като изключително деликатен и нежен човек, както и пример за достойнство, почтеност и учтивост.



През 2012 г. неговото име се свързва с цели седем нови продукции, сред които сериалът на "Фокс" The Finder и спортната драма From The Rough. Освен в "Зеленият път", където си партнира с Том Ханкс и играе осъден на смърт затворник със свръхестествени сили, Майкъл Кларк Дънкан е имал роли във филми като "Армагедон", "Закуска за шампиони", "Град на греха".


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash