Поне 14 убити при премиерата на "Батман" в САЩ

Поне 14 души са убити и към 50 са ранени по време на стрелба при премиерата на филма "Батман" в американския град Денвър, съобщи BBC, цитирани от capital.bg

Свидетел разказва, че въоръжен човек е започнал да стреля в кино-комплекса "Аврора" при прожекцията на "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight Rises). Има информация, че той е пуснал димна бомба по време на инцидента.

От полицията съобщават, че вече имат един заподозрян. . От Swedish Medical Center, която не е основната болница в региона, съобщават, че при тях вече са транспортирани три жертви.

Свидетел разказва пред 9News, че по време на сцена от филма, включваща стрелба, е чул силни гърмежи и много дим, като първоначално си е помислил, че това са специални ефекти.

Един човек бавно си прокарваше път нагоре по стълбите и стреляше – избирайки случайни хора, разказва свидетел пред CNN.

Вече е арестуван един заподозрян извършител, каза шефът на полицията в предградието, където е извършено масовото убийство Дан Оутс. Няма никакви доказателства в стрелбата да е участвал втори

стрелец, уточни той след появилите се съобщения, че нападателите били двама и носели бронирани жилетки и противогази. Оутс каза, че домът на заподозрения се претърсва, след като той заявил, че държи експлозиви в апартамента си.

Говорителят на Федералното бюро за разследване Джейсън Пак заяви, че засега няма признаци инцидентът да е свързан с тероризъм, отбелязва АП.


Свързани новини

Джоузеф Гордън-Левит е новият Батман

29.11.2012

Смъртна присъда очаква Жокера

31.07.2012

Пак инцидент при прожекция на "Батман"

28.07.2012

Бейл посети ранените от Колорадо

25.07.2012

Батман излезе начело в US боксофиса

24.07.2012


flash