Въпреки стрелбата, "Черният рицар" господства в американските кина

"Черният рицар: Възраждане" остава на първото място в американския бокс офис, след като събра 64 млн. долара през изминалия уикенд.

Новият проект за Батман излезе начело в класацията със 160,9 млн. долара след дебютния си уикенд, но успехът на продукцията бе помрачен от кървавия инцидент в Колорадо, където въоръжен мъж откри огън по  хора, събрали се да гледат премиерата на лентата. При трагедията загинаха 12 души, а десетки други бяха ранени.

Въпреки това феновете не се уплашиха и продължиха да заливат киносалоните, за да изгледат епичния завършек на разказа за тъмния кръстоносец.

Междувременно, американски съд повдигна 24 обвинения за убийство срещу стрелеца от градчето Аурора в щата Колорадо. Ако бъде признат за виновен, извършителят може да получи и смъртна присъда. Стрелецът Джеймс Холмс получи по две обвинения за всеки един от 12-те убити , както и по две обвинения за опит за убийство на 58 души. Адвокатите на заподозрения, който се е смятал за Жокера от култовата лента, обявиха, че той е посещавал университетски психиатър, специализиран в лечение на шизофрения.

James Holmes


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash