"Черният рицар" се завърна повече от впечатляващо

Епичният завършек на филмовия разказ за саможертвите и геройствата на кръстоносеца от Готъм бе представен пред родни журналисти и критици в столичната "Арена – Младост.

Дългоочакваният проект на холивудския режисьор Кристофър Нолан заплени сърцата на присъстващите и даде ясен знак на публиката, че ще остане в съзнанието на киноманите задълго.

Този мрачен проект на британския колос в режисурата е способен да остави без дъх и най-апатичните зрители, влезли в салона да изгубят част от свободното си време. Лентата умело изправя на нокти всеки чифт очи пред огромния екран и кара аудиторията да тръпне в очакване на следващата вълнуваща поява на Батман от сенките.

Визуалните ефекти са умопомрачителни. А за звуковите всички други думи, освен "Ханс Цимер", са излишни. Усещането за отминаващото време и тиктакането на часовника – невъобразимо напрягащи.

Новият "Черен рицар" е много повече от вцепеняващ трилър. Продукцията е същински филмов шедьовър, който на фона на "Отмъстителите" изглежда, тъй както "Мона Лиза" сред рисунки в детска ясла.

"Рицарят" е колосален триумф над посредствеността, в която мнозина режисьори затънаха през годините. Именно филмовата епопея на Крис Нолан е онази задаваща се буря, за която Ан Хатауей говореше – ураганът, който тепърва ще жъне успехи в Съединените щати и по света

"Черният рицар" взе и 14 жертви. Повече от 50 бяха  ранени по време на стрелба при премиерата на филма в американския град Денвър.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash