Ще има три продължения на "Аватар"

До този момент около сагата "Аватар" със сигурност се знаеше, че вече се работи върху втора и трета част на най-касовия филм в досегашната история на седмото изкуство. Последния май пък Джейм Камерън леко загатна, че може би се работи и върху четвърта част на франчайза, inews.bg

С днешна дата обаче актрисата Сигорни Уийвър разкри съвсем официално, че в момента Джеймс Камерън работи върху три продължения на сагата, които ще бъдат заснети заедно в края на годината.

"Когато завърша снимките на "Political Animals" ще участвам в новата късометражна продукция на Кристофър Дуранг. След това започвам снимките на "Аватар 2", "Аватар 3" и "Аватар 4" с Джеймс Камерън. Точно така, работим върху три продължения на синия 3D феномен едновременно.", разкрива популярната актриса.

Сигорни Уийвър обаче все още няма идея колко дълго ще продължат снимките и по какъв точно начин ще бъде разпределена работата.

Напомняме, че през май се появиха съобщения, че Камерън вече ще работи единствено върху документални продукции и филми в "Аватар" вселената.

През април пък продуцента на лентата Джон Ландау сподели, че има голяма вероятност първото продължение да не бъде готово до декември 2014 година, ако снимките не стартират до края на годината. С новината от днес обаче, шансовете да видим първото продължение в края на 2014 година стават далеч по-реални.

Питър Джаксън засне едновременно и трите филма по романа "Властелина на пръстените", които впоследствие бяха пускани на голям екран през една година.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash