Седмица на вдъхновението в "Шоуто на блондинките"

Страст, емоция и много въздишки очакват слушателите в седмицата на вдъхновението в "Шоуто на блондинките". Изненадите на Цвети и Елена предстоят, а още в понеделник се потапяме в дълбоки води с очарователна наследница на Йордан Йовков. Нека учениците да не скролват надолу в мисли за училище, защото невроятната Йова Станкова, няма да изпитва за правописни грешки и да прави сбит преразказ, а увлекателно ще разкаже за пътешествията си по целия свят, както и за книгата си "Галерия от светове".

Йова Станкова е нов автор, чиято първа книга "Галерия от светове", излезе на книжния пазар неотдавна. Романът е писан от жена за жена и е проява на женското възприемане за света. На корицата на книгата е използвана картина на Христо Стайков "Един летен ден".

Интересното за Йова е, че е от рода на Йордан Йовков. Нейната баба е била племеница на Йовков.
Йова е живяла от ранна детска възраст в Ангола, Африка, където посещава руско училище, по времето на гражданската война в страната. В онези години баща й е бил посланик в Ангола.  
През 2001 година Йова Станкова завършва езиковата гимназия 125 СОУ „Професор Боян Пенев“, с преподаване на френски език. Същата година заминава за Мюнхен, където няколко години по-късно се дипломира  в „Лудвиг Максимилиан Университет“ по специалностите: „Наука за религиите“, „Политология“ и „Руски език“.
След дипломирането си заминава за Кейптаун, Южна Африка, където се отдава изцяло  на писането на дебютния си роман.

Свързани новини

Най-успешният млад коафьор

14.12.2017

Лицата на града - в Шоуто на блондинките

11.10.2017

DARA представя "Недей" при Блондинките

02.10.2017

Кой прощава по-лесно изневяра?

23.08.2017

Блондинките се кандидатират за шеф

22.08.2017

Коментари


flash