Седмица на вдъхновението в "Шоуто на блондинките"

Страст, емоция и много въздишки очакват слушателите в седмицата на вдъхновението в "Шоуто на блондинките". Изненадите на Цвети и Елена предстоят, а още в понеделник се потапяме в дълбоки води с очарователна наследница на Йордан Йовков. Нека учениците да не скролват надолу в мисли за училище, защото невроятната Йова Станкова, няма да изпитва за правописни грешки и да прави сбит преразказ, а увлекателно ще разкаже за пътешествията си по целия свят, както и за книгата си "Галерия от светове".

Йова Станкова е нов автор, чиято първа книга "Галерия от светове", излезе на книжния пазар неотдавна. Романът е писан от жена за жена и е проява на женското възприемане за света. На корицата на книгата е използвана картина на Христо Стайков "Един летен ден".

Интересното за Йова е, че е от рода на Йордан Йовков. Нейната баба е била племеница на Йовков.
Йова е живяла от ранна детска възраст в Ангола, Африка, където посещава руско училище, по времето на гражданската война в страната. В онези години баща й е бил посланик в Ангола.  
През 2001 година Йова Станкова завършва езиковата гимназия 125 СОУ „Професор Боян Пенев“, с преподаване на френски език. Същата година заминава за Мюнхен, където няколко години по-късно се дипломира  в „Лудвиг Максимилиан Университет“ по специалностите: „Наука за религиите“, „Политология“ и „Руски език“.
След дипломирането си заминава за Кейптаун, Южна Африка, където се отдава изцяло  на писането на дебютния си роман.

Свързани новини

Годишен ТАРОСКОП от Блондинките за 2024!

28.12.2023

Шоуто на Блондинките търси стажанти

23.05.2019

Блондинките като Лицата на града

11.04.2019

Цвети и Елена със свой канал в YouTube.

01.12.2018

"Петък точно в 5" с нова премиера

20.11.2018


flash