Блондинките като Лицата на града

Цвети и Елена- любимите сутрешни водещи от Шоуто на Блондинките по Radio Fresh! разказаха интересни неща за Лицата на града. Вижте интервюто и слушайте шоуто всяка сутрин между 7 и 10 в ефира на Radio Fresh!

Лицата на града- Здравейте, Цвети и Ели! Как се роди идеята за „Шоуто на блондинките“?

Цвети – Роди се първо от приятелството ни и второ от желанието да правим нещо заедно. И тъй като и двете бяхме радиоводещи, какво друго да направим освен радио шоу?!

Елена – Цвети разказа емоционалната причина шоуто да се случи, а професионалната беше, че искахме да направим нещо различно и нетипично за българския радио ефир. И така създадохме дамски дует – нещо, в което и до днес сме прецедент и много се радваме, че въпреки първоначалните предразсъдъци и очаквания, че няма шанс две жени да се задържат дълго заедно, “Шоуто на Блондинките” е в ефир вече над 10 години.

Лицата на града- Двете сте много различни, но кое ви събира?

Цвети – Извън работата ни събира „Игра на тронове” (усмихва се).  Шегувам се разбира се, макар и двете действително да сме фенове на модерните сериали и да се надпреварваме коя по-бързо ще изгледа някой сезон. Но в интерес на истината водим адски различен живот и може би за това се привличаме, като две противоположности.  

Елена – Да, тези, които ни познават знаят, че едва ли има по-различни персонажи от нас. И точно това е интересното в нашата връзка – никога не си омръзваме, винаги се изненадваме и поддържаме онази „тръпка“ между нас, която всъщност е и причината за химията ни в ефир.

Лицата на града- Вие зареждате всички ни с добро настроение, а какво зарежда вас?

Елена – Новите изживявания, новите места и новите предизвикателство. Това, което най-много ме отегчава е еднообразието. Затова се старая никога да не стоя на едно място или да правя само едно нещо.

Цвети – Зареждам се от общуването с хора. Опиянявам се от личните истории, житейските събития, реакцията в различни ситуации на познати и непознати. Може би за това с такова удоволствие говоря със слушателите, които имат смелостта да споделят личните си емоции, драми, радости и тревоги с „Шоуто на блондинките”.  

Лицата на града- Промени ли ви работата в радиото?

Цвети – Шегуваме се, че ние сме „професия блондинка” и нашата работа изглежда доста весела и забавна. Но  всъщност това, което правим е резултат от много труд и дисциплина. За да може да говориш добре, първо трябва да си чел много книги. За да звучи гласът ти добре в ефир, трябва да си овладял техниката на говор пред микрофон. В един момент трябва да победиш егото и да загърбиш суетата. Това е особено важно, когато работиш в дует и с половинката си сте партньори, а не конкуренти.

Елена – Работата в радио е първата, която съм имала. Тя доста предопредели живота ми не само в професионален, но и в личен план и ми донесе много приятели и любов. Мисля, че ме направи по-уверена, донякъде по-предприемчива, даде ми ценни уроци за хората. И надявам се станах по-забавна! 

Лицата на града- Как преминава един ваш ден?

Елена – Иска ми се да кажа – 3 часа се забавлявам в шоуто, след това маникюр, прическа, спа процедури, малко шопинг, срещи с приятели. Но истината е друга – работният ми ден започва в 7 и приключва около 12 часа по-късно. След това се опитвам да прекарвам отпускащо време със семейството си – да обработя емоциите от деня с кратък релакс на въздух в градината, вечеря с любимите ми хора, серия от някой сериал, който следя, среща с приятелки, с които да се посмеем и да правим планове за бъдещето. И след това – здравословна доза сън и всичко започва отначало!

Цвети: На бързи обороти. Няма време да ми е скучно, тъй като освен водещ съм и PR на Оберон Радио Макс ( Radio Fresh!, Радио FM+, Z-Rock, Радио Melody, 105.6 новините сега). Веднага след забавната част от ефира започвам да действам по така наречените сериозни, текущи въпроси. Дори напоследък установявам, че почивката и бездействието са излишни за една блондинка.  

Лицата на града- Откъде черпите вдъхновение?

Елена – Книги, музика, интернет, непознатите хора на улицата. Аз имам голям хаос в главата си и постоянно имам идеи, които искам да реализирам, да тествам, да опитвам нови неща. Не мога да живея спокойно и съм много щастлива, че съм точно такава, макар й да е малко уморително от време на време.

Цвети – Вдъхновявам се от …завист! Аз съм професионален завиждач и винаги се впечатлявам, когато някой друг (Тери Пратчет, Мадона, Горан Брегович, д-р Радева) е направил нещо изненадващо добре. Искам и аз така! Също като жабата, която видяла коня, повдигам крак и…Може пък някой ден и аз да успея да съм толкова добра! 

Лицата на града- Къде намирате любовта?

Цвети: На този въпрос отговарям ясно и точно- намирям я у дома! Имам перфектната връзка (пу, пу да не я урочасам) и се чувствам класически щастлива.  

Елена – В моя случай мисля, че е по-точно да се каже, че тя ме намери. При това любов х 3 – не си представяйте прекалено шведски неща обаче – визирам прекрасния си съпруг и близнаците.

Цялото интервю вижте тук: лицата на града

 

 


Свързани новини

Водещите на Радио Fresh! като малки

01.06.2021

Шоуто на Блондинките търси стажанти

23.05.2019

Цвети и Елена със свой канал в YouTube.

01.12.2018

Блондинките отговориха на феновете

03.07.2018

Най-успешният млад коафьор

14.12.2017


flash