Впечатляващи мотоциклетни премиери на MOTO EXPO 2023

Най-големият производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group, винаги е изненадвал феновете с новите си и атрактивни модели. Така ще бъде и на MOTO EXPO 2023. 
 
В зала Арена София, официалният вносител на Piaggio Group за България – фирмата Италия Моторс ще покаже всички най-нови модели от марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi. 
 
Щандът на Италия Моторс ще бъде разположен на площ от 292,5 кв.м и се очаква на бъде един от най-атрактивните. Но особено внимание ще предизвикат две страхотни премиери - Aprilia RSV4 1100 Factory и Moto Guzzi V100 Mandello. Те бяха показани за първи път на изложението EICMA в Милано през ноември. Сега е представянето им за първи път на нашия пазар. 
Новият Aprilia RSV4 1100 Factory
 
За пореден път Aprilia RSV4 направи привидно невъзможното, като повиши аеродинамичната ефективност преди следващо ниво със своите интегрирани аеродинамични крила и двуслоен обтекател. Всички тези аеродинамични подобрения дойдоха от машината на Aprilia Racing в MotoGP. За сезон 2022 състезателният байк постигна невероятен успех и прогрес. Това се отрази и на серийните машини. 
 
Моделът, който ще бъде показан в София, се предлага в две нови цветови колаборации до една от които посетителите ще могат да се докоснат по време на MOTO EXPO 2023. 
 
Непрекъсната еволюция
 
Конските сили остават впечатляващите 217 при 13 000 об/мин., които са трудни за преодоляване. Но моторът вече отговаря на строгите критерии на Евро 5 и преминава бариерата от 305 км/ч като максимална скорост. За това допринася и новата система за управление на Magneti Marelli ECU 11MP, а заедно с по-лекия ауспух с намалена топлинна инерция, допълнително допринасят за намаляване на емисиите.
Екипна работа в най-добрия вариант
 
RSV4 Factory разполага с изключителната полуактивна система за окачване Öhlins Smart EC2.0. Тя е фино настроена чрез екипни усилия, включващи както техните инженери, така и екипа от Ноале, където е централата на Aprilia. Новата система е тествана на най-трудните писти, включително Имола и Муджело. По нея бе работено, докато и двата екипа не бяха напълно доволни от резултатите. Новата и подобрена система осигурява не само значително по-добра производителност, но и това неуловимо, но трудно за описание, "усещане за каране".
 
Подходящ за всеки стил на каране
 
Полуактивната система за окачване Smart EC 2.0 улеснява персонализирането и калибрирането на амортисьорите. Ива възможност за избор на полуактивен и ръчен режим. И двата са лесни за активиране чрез бутони на кормилото. Допълнителни опции за персонализиране се предлагат под формата на 3 карти, които регулират окачването по различни начини според условията.
 
 
Новият Moto Guzzi V100 Mandello
 
Moto Guzzi отваря вратата към бъдещето, като отново поставя еталон в иновациите в мотоциклетизма с мощен универсален мотоциклет. Той осигурява комфорт, напреднала технология и истинско удоволствие от карането.
 
V100 Mandello е перфектното съчетание на динамиката на Roadster и комфорта на автентичния Tourer. Мотоциклет, който превръща всеки завой в тръпка и дори най-дългите пътувания изключително удобни както за водача, така и за пътника. Tой е пълен с нови технологии като адаптивна аеродинамика. Предлага се в стандартна версия и опция S, която включва множество допълнителни функции.
 
Мощност и гъвкавост
 
V100 Mandello е готов да даде всичко от себе си дори при по-ниски скорости. Неговите 115 конски сили и въртящ момент от 105 Нм при 6750 об/мин се допълват от бърз шифтър нагоре-надолу за безпроблемна смяна на предавките без съединител и наистина динамично изживяване при каране.
 
Разбиваща категорията адаптивна аеродинамика
 
Moto Guzzi V100 Mandello е първият мотоциклет в света, който включва адаптивна аеродинамика. Повече от 200 часа бяха прекарани в аеродинамичния тунел за фина настройка на тази технология, която намалява въздушното налягане върху водача чрез регулиране на позицията на дефлекторите в съответствие със скоростта и избрания режим на каране. Комфортът при каране е допълнително подобрен чрез регулиране на предното стъкло, което може да се направи ръчно или чрез функцията Riding Modes.
 
Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.
 
Билети може да закупите онлайн с отстъпка от 5 лв. до 16.04.2023 от bilet.bg или eventim.bg, или на място, на касите на зала Арена София. Деца до 12 години с придружител, както и хора с увреждания, влизат безплатно. Безплатен е и паркингът за всички посетители.

Свързани новини

Да спасим един човешки живот!

24.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024


flash