Търси в сайта...

Терапия за лице: Нашата витрина пред света

Този път искаме да кажем няколко думи за грижата за лицето. Тя е от голямо значение, защото това е най-важното ни средство за комуникация с външния свят. Лицето ни говори за нашата личност и характер, изразява емоции и смисъл, показва нашата история. 
 
Но всеки от нас има части от историята си, които би предпочел да скрие. Това е въпрос не на фалш, а на естетика. Както почистваме пред входа на дома си, така почистваме и лицето си. Много често лицето ни търпи резултатите от безсънни нощи, работа, дълбоки емоционални преживявания и т.н. И заслужава да се погрижим за него.
 
Продължаваме дискусията след гостуването на д-р Трачева в "Шоуто на блондинките" по Радио Fresh!, където говорихме за терапията за лице и любимата процедура на звездите – Hydrafacial MD.
 
Важна е последователността
 
Много по-ефективни сме, когато слагаме козметика на почистена кожа. Дори и най-скъпите козметични продукти не се усвояват добре от кожата, когато тя не е почистена. Не боядисваме стената преди да сме я измазали, нали така?
 
Но агресивното или прекалено честото почистване на кожата може да доведе до обратен ефект. Това трябва да се случва по-рядко, но качествено и в дълбочина. Хората мислят, че ако ексфолират кожата си постоянно, ще се справят с проблеми като мазна кожа, но истината е, че когато го правим твърде често, предизвикваме свръхпроизводство на мазнини, защото кожата се стреми да компенсира с естествения си механизъм на възстановяване. Според д-р Кристал Макелрой от Университета във Флорида например, ексфолиация два или три пъти на седмица е достатъчна.
 
Същото важи и за почистването с ретинолови продукти. Ако прекаляваме, това пречи на естествените масла, които кожата произвежда, за да се предпазва. Много дерматолози вече твърдят, че не е нужно да почистваме лицето и сутрин и вечер. Вечерното почистване е задължително, за да премахнем мръсотиите от деня, грима и т.н., но докато спим, кожата ни произвежда масла, които са нужни за естествената хидратация и химичен баланс, така че не е добре да се отмиват веднага след ставане. Д-р Андреа Десимоне, която е естетичен консултант от 25 години в Манхатън, препоръчва нежно "попиване" с мокър памук сутрин, без почистващ препарат.
 
Ако слагаме повече от един продукт, е важно да слагаме последно по-гъстият или по-наситеният, защото той може да попречи на тези преди него да се усвоят, ако е нанесен първи.
 
Как да почистим кожата?
 
Вече има съвременни технологии, които позволяват качествено апаратно почистване. Тази, която ние сме избрали, е Hydrafacial MD. Това е втората по популярност процедура в САЩ след филърите и то сред всички козметични процедури. Това е неинвазивна терапия, която не нарушава целостта на кожата. Съответно няма и възстановителен период, за разлика от химическия пилинг, например.
 
HydraFacial е медицинска терапия, разработена от американската компания Edge System. Най-общо казано, чрез патентованата "Vortex" технология се премахва горният слой мъртви клетки, след което кожата и порите се почистват и хидратират. Терапиите се избират индивидуално, според типа кожа. Освен дълбоко почистващ ефект и изглаждане на бръчките, HydraFacial помага при акне, розоцея, мазна Т-зона, петна и слънчеви изгаряния, разширени пори. 
 
Няма да разказваме подробно за самата технология и видовете процедури, защото можете да намерите пълна информация тук: bodyaesthetics.bg/litse или да ни потърсите на ул. Орехова гора № 2. Консултациите са безплатни и по никакъв начин не са обвързани със закупуване на процедура. Дори да не изберете да си направите тази процедура, ще научите нещо полезно за вашия тип кожа. 
 
Защо е любима на известните лица?
 
Тази терапия е любима, например, на Парис Хилтън, Бионсе, Белами Янг от "Скандал", Джилиън Рейнолдс, Джанел Париш от "Сладки малки лъжкини". А в България е тествана от популярни личности като Кремена Халваджиян, Гери-Никол, Биляна Йотовска и др. И има причина за това.
 
Известните лица се изтощават. Хората с медийни професии минават през много натоварвания и кожата на лицето често страда най-много. Независимо дали става дума за актьори, водещи или модели, това изисква ежедневно поставяне на тежки гримове, нерегулирано работно време, дълги работни часове и безсъние. Знаем как се отразява това на кожата на лицето. Това е особено неприятно, ако с него си изкарваш хляба. 
 
За щастие, ние можем да се възползваме от технологиите, които се разработват, за да помагат на този тип професии. Както състезанията във Формула 1 водят до иновации и подобрения в нашите ежедневни автомобили, същото е и с технологиите в козметичните процедури. В този смисъл, не е нужно да сме телевизионни звезди, за да се грижим за лицето си. Особено в София, където замърсеният въздух и околна среда влияят много негативно. Това е и една от причините да изберем да създадем лазерен център "Body Aesthetics" точно до Южен парк.
 
За нас в Body Aesthetics най-важното е да се чувстваме добре в своята кожа и да посрещаме всеки ден лице в лице. Това е причината да търсим най-добрите технологии и да предлагаме на своите клиенти това, от което се възползват и холивудските звезди.

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024

Ново от Moto Expo 2024

06.04.2024


flash