Конкурс за детска рисунка: "Пчелите – приятели на природата"

"Пчелите – приятели на природата" - под този надслов каним малчугани от цялата страна да се включат в конкурса за детска рисунка, организиран от BRITANICA и подкрепен от WWF България. 
 
В конкурса има две възрастови категории -  3-та /4-та група на детската градина и 1-ви/2-ри клас. Рисунките могат да се изпращат до 10 ноември по пощата в централния офис на BRITANICA на адрес: София 1000, ул. "6-и септември" N.7, ет. 1, или да се оставят на място в един от 17-те филиала в страната. Пълните условия на конкурса вижте тук.
 
Целта на конкурса е да запознае децата със спецификите на пчелите и защо те са така важни за природата и човека. Например, знаете ли че една пчела може да има над 60 000 сестри от само една майка? Или пък, че в различните етапи на живота си, пчелата изпълнава различни "социлани" функиции в кошера? А знаете ли след колко години храната ще изчезне, ако ги няма пчелите, според изчисленията на Алберт Айнщайн? За всичко това и още много интересни факти за пчелите и тяхната реалност в България, четете в увлекателното интервю на Георги Стефанов, експерт еколог от WWF България.
 
За втора поредна година конкурсът е подкрепен от радио Fresh, радио Melody и радио FM+. Миналата година темата отново беше с екологична насоченост - "Реката и нейните обитатели", а в конкурса участваха над 800 деца от цялата страна, които се запознаха с моруната, горчивката, бисерната мида, видрата и розовия пеликан.

Свързани новини

Мечтата на 14-годишно момче е сбъдната!

06.07.2018

Релаксирайте в "Гранд Арена Банско"

25.06.2018

Гледай Световното на голям екран с ЦБА

15.06.2018

Врата с биометрично заключване от Солид

14.06.2018

За дамите, които шофират уверено

08.06.2018

Коментари


flash